Αντόνιο Τσόλακ: Οι... ψευδείς κινήσεις, η κόντρα για την εθνική Κροατίας και η Diana

Παναγιώτα Χαλκιά21 Σεπτεμβρίου 2020

Μετά την αποχώρηση του Τσούμπα Άκπομ, ήταν δεδομένη η άμεση απόκτηση ενός ικανού επιθετικού στον ΠΑΟΚ. Οι ιθύνοντες της ομάδας εδώ και καιρό έχουν ψηλά στη μεταγραφική λίστα την περίπτωση του Αντόνιο Τσόλακ, εκτιμώντας πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αμπέλ Φερέιρα και μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών προχώρησαν σε συμφωνία, όπως σας μετέφερε το metrosport.gr.

Ο Κροάτης επιθετικός καλείται να καλύψει το κενό που άφησε ο Άγγλος φορ και να γίνει ένα από τα δυνατά χαρτιά στην τράπουλα του Πορτογάλου τεχνικού. Διακρίνεται για τη δύναμη, την κινητικότητα και την καλή αίσθηση του παιχνιδιού. Ο συνδυασμός των τριών του δίνει πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων αμυντικών. Είναι επικίνδυνος μέσα στην περιοχή ενώ αρέσκεται να τραβιέται στη δεξιά πλευρά και βοηθά τους συμπαίκτες του να βρουν κενούς χώρους.

Who is Who

Πλήρες Όνομα: Αντόνιο – Μίρκο Τσόλακ

Ημερ. Γέννησης: 17 Σεπτεμβρίου 1993

Τόπος Γέννησης: Λούντβιγκσμπουργκ

Ύψος: 1,88μ

Πόδι: Δεξί

Εθνικότητα: Γερμανία, Κροατία

Πάντα δανεικός

Γεννήθηκε (1993) και μεγάλωσε στο Λούντβιγκσμπουργκ της Γερμανίας. Οι γονείς του ένα χρόνο νωρίτερα είχαν μετακομίσει από την Κροατία με τον αδερφό του. Η μητέρα του Μάριγα είναι από το Ρίτσιτσε και ο πατέρας του Ζέλικο από τη Γκόρνια. Αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους λόγω του πολέμου και μετακόμισαν στη Γερμανία για να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί άρχισαν τα πάντα από το μηδέν, έμαθαν γερμανικά και αναζήτησαν δουλειά.

Ο πατέρας του έπαιζε ποδόσφαιρο όσο βρισκόταν στην Κροατία. Ο αδερφός του άρχισε να παίζει και εκείνος από μικρός ενώ και ο Αντόνιο κληρονόμησε την αγάπη τους για το άθλημα και άρχισε να κλωτσά το τόπι από τεσσάρων ετών. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, πήγαινε σχολείο όπου έμαθε γερμανικά, διδάχθηκε και ισπανικά ενώ όταν πήγε στην Πολωνία έμαθε τη γλώσσα.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία της Φράιμπουργκ. Γαλουχήθηκε σε εκείνη της Στουτγκάρδης, όπου έμεινε για οχτώ χρόνια, ενώ δοκίμασε και σε εκείνες των Χόφενχάϊμ και Καρλσρούης. Με την τελευταία υπέγραψε και το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο το 2012.

Πουλήθηκε στην Νυρεμβέργη την ίδια χρονιά. Έμεινε δύο χρόνια μετρώντας 59 συμμετοχές και 29 γκολ με τη δεύτερη ομάδα και επτά με την πρώτη. Δόθηκε δανεικός στην Λέγκια Γκντανσκ και στη συνέχεια πουλήθηκε στη Χοφενχάιμ.

Δεν έμεινε καθώς παραχωρήθηκε και πάλι δανεικός στην Καρλσρούη, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Σημείωσε πέντε γκολ σε 22 εμφανίσεις. Επέστρεψε και έδειξε τις ικανότητες του στις 21 Αυγούστου σε ένα παιχνίδι του Κυπέλλου σημειώνοντας χατ τρικ σε 60 λεπτά. Εκείνη η εμφάνιση έγινε το εισιτήριο για τα πρώτα λεπτά στην Bundelisga (20) στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Ντάρμσταντ, Ίνγκολσταντ και Ριέκα. Η τελευταία προχώρησε στην απόκτηση των δικαιωμάτων του έναντι του ποσού των 850.000 ευρώ. Οι ιθύνοντες δικαιώθηκαν για την επιλογή τους καθώς κατέγραψε συνολικά 90 συμμετοχές, 51 γκολ και 15 ασίστ με τη φανέλα της ομάδας.

Επέλεξε την Κροατία

Εάν και γεννήθηκε στη Γερμανία, ο Τσόλακ επέλεξε να φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Κροατίας. Όπως έχει παραδεχθεί και ίδιος ένιωσε άσχημα όταν κάποιοι τον αποκάλεσαν προδότη και τον απομάκρυναν γι' αυτή την επιλογή του.

Πληγώθηκε που ενώ δούλεψε σκληρά για να χτίσει τη φήμη του, εκείνη κατέρρευσε εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Σε συνεντεύξεις του αποκάλυψε τη μεγάλη αγάπη που έχει για τη Γερμανία και εξήγησε ότι η Κροατία είναι κάτι ανώτερο και δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα φορά τη φανέλα άλλης εθνικής ομάδας.

Αγωνίστηκε σε όλα τα μικρά τμήματα των ομάδων του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος σημειώνοντας 21 συμμετοχές και επτά τέρματα, εκ των οποίων τα έξι ήταν με την Κ19 (14 συμμετοχές).

Ψευδείς κινήσεις, το όπλο του

Ο Αντόνιο Τσόλακ αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού. Το ύψος του (1,88) τού δίνει το πλεονέκτημα στις εναέριες μονομαχίες. Δεν βρίσκεται μόνο στην περιοχή αλλά κινείται για να πάρει την μπάλα και να μοιράζει το παιχνίδι. Κινείται με εντυπωσιακό τρόπο από το κέντρο προς τα εμπρός. Προτιμά τη δεξιά πλευρά από την αριστερή. Αρέσκεται να μπερδεύει τον αντίπαλο και να δημιουργεί την εντύπωση ψευδών κινήσεων. Δηλαδή, για να κερδίσει το πλεονέκτημα προσποιείται ότι θα κινηθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο ενώ χρησιμοποιεί έναν άλλον. Έτσι, ο αντίπαλος μπερδεύεται και εκείνος φτάνει πιο γρήγορα στην κατάλληλη θέση.

Ο χάρτης κίνησης του:


Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση μέσα στο γήπεδο. Ο Κροάτης δέχεται την μπάλα, τη δίνει πολύ γρήγορα σε συμπαίκτη του και κινείται για να βρει ανοιχτό χώρο και να παρασύρει τον αμυντικό από τη θέση του. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες επιλέγει και το ένας εναντίον ενός.

Πολλές φορές φτάνει έως το κέντρο του γηπέδου για να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Έχοντας την στα πόδια του, κινείται προς τις πτέρυγες, τραβάει τον αμυντικό που τον ακολουθεί από την περιοχή και δημιουργεί άνοιγμα για τους συμπαίκτες του.

Όντας στην περιοχή προτιμά να υποδέχεται την μπάλα με την πλάτη προς το τέρμα. Παραπλανά τον αντίπαλο του και δημιουργεί τον κατάλληλο χώρο να τη δεχθεί και να την ελέγξει. Κάνοντας την κίνηση αυτή εξηγεί στους συμπαίκτες του ότι είναι έτοιμος να του δώσουν πάσα.

Σκοράρει συνήθως από κεντρικές θέσεις καθώς έχει καλύτερη γωνία και περισσότερες πιθανότητες. Σουτάρει κυρίως από την περιοχή του πέναλτι. Προτιμά τα γυρίσματα από τη δεξιά πλευρά.

Tips Τσόλακ

1) Είδωλο του ο Ντιέγκο Κόστα ενώ τον εντυπωσιάζει και ο τρόπος που κινείται μέσα στο γήπεδο ο Μάριο Μάτζουκιτς.

2) Ο αδερφός του, Χούρε Τσόλακ, είναι επίσης ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην Γκίσεν

3) Η εκλεκτή της καρδιάς του είναι η Diana Pavlovic. Οι δύο τους ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και αποφάσισαν να ζήσουν την υπόλοιπη τους ζωή μαζί. Η ίδια σε συνέντευξη της έχει παραδεχθεί ότι είναι τυχερή που τον γνώρισε καθώς ο Αντόνιο είναι ο άνδρας που ονειρεύεται κάθε γυναίκα. «Ο Αντόνιο είναι ο άνδρας που ονειρεύεται κάθε γυναίκα. Μου ανοίγει την πόρτα, με περιμένει μπροστά από το σπίτι με μια ομπρέλα, μου δίνει φιλοφρονήσεις, με αντιμετωπίζει σαν πριγκίπισσα. Είναι επίσης πολύ όμορφος. Δεν φοβάται να μιλήσει για τα συναισθήματά του, κάτι που αλλιώς είναι δύσκολο για τους άντρες. Μου δίνει ασφάλεια και νιώθω την αγάπη του για μένα». Οι δύο τους διαβάζουν, παρακολουθούν ταινίες, μαγειρεύουν και κάνουν ταξίδια.

4) Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά αυτοκίνητα. Είναι ιδιαίτερα περήφανος που οδηγεί μια porche.

5) Στον ελεύθερο του χρόνο γυμνάζεται, παίζει playstation και δοκιμάζει νέες εμπειρίες.

6) Στηρίζει τα παιδιά που δίνουν μάχη με ανίατες ασθένειες. Του αρέσει να τα επισκέπτεται και να τους κάνει να γελούν. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.