Αντωνιάδης: Κινδυνεύει να σβήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Αλέξης Αντωνιάδης το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μείνει στον Ιάσονα Αυγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο έμπειρος αμυντικός έχει καταγράψει πολλά χιλιόμετρα στην Α1 αλλά και στη Γ’ Εθνική.

 Ο Αντωνιάδης έχει φορέσει τις φανέλες των Οδυσσέα Κορδελιού (Γ’-Δ’ Εθνική) και Μακεδονικού (Γ’ Εθνική, Α1). 

Ο 30χρονος στόπερ μίλησε στη «Μ» για το πως βιώνει την κατάσταση με το λοκντάουν και την μη αγωνιστική δράση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, ο Αντωνιάδης αναφέρθηκε στον Ιάσονα Αυγής που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά τα όσα είπε: -Πώς βιώνεις την κατάσταση με το λοκντάουν καθώς συμπληρώνονται τέσσερις μήνες χωρίς αθλητική δραστηριότητα;

 «Η κατάσταση που βιώνουμε και πέρα από τις αθλητικές δραστηριότητες είναι πρωτόγνωρη, στη καθημερινότητα μας αλλά και στις δουλειές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή, όσο δύσκολο και αν είναι, να έχουμε την υγειά μας και πάνω από όλα, μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που έχουν πολλές επιπτώσεις στο καθένα ξεχωριστά».

 -Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

 «Να γίνει μια νέα αρχή, όσο πιο γρήγορα, γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός απραξίας για τους ερασιτέχνες αθλητές. Αυτό θα έχει πολλές επιπτώσεις τόσο για κάθε αθλητή ξεχωριστά, όσο και για το ερασιτεχνικό επίπεδο που είναι οι βάσεις για τις παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες».

 -Τι σημαίνει για σένα ο Ιάσων Αυγής;

 «Το κεφάλαιο Ιάσων Αυγής, από την πρώτη στιγμή, είναι κάτι όμορφο για εμέ- να γιατί με κέρδισαν με την συμπεριφορά τους, τόσο ο πρόεδρος κ. Κώστας Παρασκευόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι της ομάδας. Για αυτό και συμπλήρωσα τρία χρόνια εκεί, πριν έρθει αυτή η κατάσταση της πανδημίας».

 -Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στο ερασιτεxνικό ποδόσφαιρο;

 «Οι στιγμές είναι πάρα πολλές που κρατάω καθώς η κάθε μια από αυτές είχε και τη δικιά της σημασία, στη κάθε μια ομάδα, ξεχωριστά, που έχω αγωνιστεί».

 -Τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αγωνιστική απραξία σε ερασιτέχνες αθλητές και αλλά και στους νέους;

 «Η αγωνιστική απραξία που βιώνουμε όλοι οι αθλητές είναι δύσκολη τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία καθώς όσο πιο μεγάλο το διάστημα αποχής υπάρχει, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επιστροφή του κάθε αθλητή στο κανονικό επίπεδο επίδοσης. 

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ γρήγορη επάνοδο στην αγωνιστική δράση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό γιατί κινδυνεύει να σβήσει και αυτό θα είναι κάτι πολύ άσχημο. Υγεία πάνω από όλα, σε όλους και στις οικογένειες μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.