Αντιποδόσφαιρο; Ναι. Ομως έτσι ο ΠΑΟΚ από... τελειωμένος έγινε φαβορί για τη 2η θέση

Δημήτρης Κανελλάκης23 Απριλίου 2021

Τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι... ζωντανός, ότι έχει σφυγμό, ότι εξακολουθεί να διεκδικεί τις πιθανότητές του για να διορθώσει ένα μέρος από την πολύ άσχημη εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Δύο πράγματα με εντυπωσίασαν στον ΠΑΟΚ αυτές τις μέρες: ο κυνισμός του προπονητή του και η πίστη παικτών και τεχνικού τιμ.

Είμαι απ' αυτούς που έλεγαν από την πρώτη στιγμή που ανατέθηκε στον Γκαρσία η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ότι είναι λάθος να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον Ουρουγουανό, ότι είναι ένας άπειρος προπονητής κι ότι αναλαμβάνει σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, θέματα με το ρόστερ, ένας εκτροχιασμός σε σχέση με όσα ξέραμε ως το καλοκαίρι του 2019.

Φάνηκε τους προηγούμενους μήνες ότι ο Γκαρσία δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Ομως, οφείλουμε να του πιστώσουμε την μεταμόρφωση των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

Μια μεταμόρφωση που δεν έχει να κάνει με φοβερά ματς που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, με θέαμα το οποίο παρουσίασε, με διάλυση των αντιπάλων του. Αλλά έχει να κάνει με τακτική, με συναίσθηση της πραγματικότητας και ανάλογες προσαρμογές.

Ο Γκαρσία επένδυσε στην ποδοσφαιρική ιδιοτέλεια στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Αρη. Μια ιδιοτέλεια η οποία είναι απολύτως θεμιτή. Διότι σε τέτοιες καταστάσεις, όταν είσαι στο τέλος της σεζόν, όταν σε λίγα παιχνίδια κρίνονται τα πάντα, πηγαίνουν στην άκρη τα... φρου-φρου κι αρώματα κι έρχεται στο προσκήνιο η ουσία και μόνο αυτή.

Ο Ουρουγουανός κατάλαβε ότι με την αγωνιστική φιλοσοφία που προσπαθούσε να προχωρήσει, έβρισκε μονίμως σε τοίχο. Επρεπε, λοιπόν, να βρει μια λύση, να δοκιμάσει κάτι άλλο, το οποίο θα έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το βρήκε στο 3-4-3. Αμυνα; Ναι. Ολη η ομάδα πίσω να περιμένει τον αντίπαλο; Ναι. Αντί για κατακτητικό ποδόσφαιρο να ψάχνεις 4-5 φάσεις στο ματς για να κάνεις ένα γκολ και μετά... λεωφορείο; Ναι

Αυτή ήταν η τακτική του ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αποκρουστική; Πιθανώς. Αποτελεσματική, όμως. Από κει που κινδύνευε να τερματίσει τέταρτος στα πλέι οφ, μ' αυτή την τακτική έγινε πρώτο φαβορί για τη δεύτερη θέση και... ξύπνησε η πίστη όλων στην ομάδα, που και αυτή παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτή την αλλαγή προς το -πολύ- καλύτερο τις τελευταίες ημέρες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.