Αντίπαλος για να κάνει σεφτέ

Θανάσης Κυλώνης19 Δεκεμβρίου 2020

Τελευταίο γεμάτο ποδοσφαιρικά Σ/Κ για το 2020 αυτό που διανύουμε, ας ελπίσουμε να βγάλουμε μέσω στοιχήματος κάποια από τα έξοδα των Χριστουγέννων, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι…

Ξεκινώντας απ’ το δικό μας μίζερο πρωτάθλημα, όπου το 90% της κουβέντας κινείται γύρω από τους παράγοντες των ομάδων και τους διαιτητές (σιγά να μην βρίσκαμε την ηρεμία μας με τους ξένους), πιθανά και καλοπληρωμένα g/g άνω του 2.00 έχουμε στα ματς των Αρη και ΠΑΟΚ, οι οποίοι έρχονται από μια ιδιαίτερα ταραχώδη εβδομάδα μετά τα όσα ακολούθησαν το μεταξύ τους ντέρμπι. ΟΦΗ και Παναθηναϊκός είναι σε καλό μομέντουμ και μπορούν να το εκμεταλλευτούν, γι’ αυτό και δεν θα έμπλεκα με σημείο.

Στη Γαλλία, το πρόγραμμα της Ligue 1 είναι άβολο στοιχηματικά. Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής Λιλ – Παρί, όπου αν έπρεπε να κρατήσω με το ζόρι μια επιλογή θα ήταν το Χ. Η Παρί δεν είναι άτρωτη φέτος και χωρίς (πιθανότατα) τον τραυματία Νεϊμάρ δεν αξίζει στο 1.85. Πιο δίκαιο το σχεδόν δίφραγκο διπλό της Ρεν στο ντέρμπι της Βρετάνης με την αδύναμη Λοριάν, που έπαιξε μεσοβδόμαδα στο Παρίσι για ένα ολόκληρο ημίχρονο με 10 παίκτες. Σαφώς ποιοτικότερη ομάδα η Ρεν, με το που ξέμπλεξε από την Ευρώπη πήρε δυο σπουδαίες νίκες κόντρα σε Νις και Μαρσέιγ. Στη Ligue 2, αξία έχει το διπλό της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Παρί στο 3.80+, αφού τα 5 ματς χωρίς νίκη την αδικούν βάσει των εμφανίσεών της.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, μπορεί να γίνει κουβέντα για πολλά ματς και σετ αποδόσεων. Ένα εξ αυτών το Σαουθάμπτον – Σίτι, όπου με βάση την φετινή τους εικόνα, αλλά και τη βαθμολογία, δεν είναι για 6.50 ο άσος και 1.45 το διπλό. Προσοχή και στο δευτεριάτικο λονδρέζικο ντέρμπι Τσέλσι - Γουέστ Χαμ, η ομάδα του Λάμπαρντ κάνει ξεκάθαρα κοιλιά και τα «σφυριά» μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Σημείο υψηλής απόδοσης (3.70+) που αξίζει το ρίσκο του βάσει timing, και ο άσος της Γουέστ Μπρομ κόντρα στη γειτόνισσα Αστον Βίλα. Μετά το παλικαρίσιο 1-1 στην Σίτι, ο Μπίλιτς αντικαταστάθηκε από τον πολύπειρο Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος είναι μετρ στο να σώζει ομάδες. Η Βίλα έχει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά είχε και 2 μέρες λιγότερες για ξεκούραση, αφού έπαιζε Πέμπτη βράδυ με τη Μπέρνλι (0-0). Πιο νορμάλ επιλογή ο άσος της Εβερτον με την Αρσεναλ στο 2.35. Ξαναπήρε μπρος η ομάδα του Αντσελότι κερδίζοντας Τσέλσι και Λέστερ, τώρα μπορεί να έχει και τον Χάμες, η Αρσεναλ έδειξε πολύ «λίγη» και στο τυχερό 1-1 με τη Σαουθάμπτον.

Στη Γερμανία, η… ουραγός Σάλκε μάλλον έχει τον ιδανικότερο αντίπαλο για να κάνει σεφτέ στις νίκες. Τα ίδια χάλια και η Μπίλεφελντ, αν δεν κερδίσουν και τώρα οι «βασιλικοί μπλε» θα πρέπει ν’ αρχίσουν τα πλάνα τους για την Τσβάιτε Λίγκα πριν καν αλλάξει ο χρόνος. Κελεπούρι δεν είναι ο άσος στο 2.25+, παίζεται όμως. Στο ντέρμπι κορυφής Λεβερκούζεν – Μπάγερν δεν θα μπλέξω με σημείο, θα τζογάρω στο g/g ημιχρόνου που πληρώνει πολύ (3.00) και ευνοείται τόσο από την προϊστορία των αναμετρήσεών τους (8 σερί g/g & over), όσο κι από τα φετινά στατιστικά των Βαυαρών που δέχονται εύκολα γκολ ελέω λειψανδρίας στα χαφ.

Από Ιταλία, τέλος, αξίζει το 3.00+ στο άσο της Κάλιαρι, που δυσκόλεψε πολύ εντός έδρας και την Ιντερ. Ποιοτικό το υλικό της, επιστρέφει και ο Γκοντίν στην άμυνα, ανεβασμένη εσχάτως η Ουντινέζε, δεν στέκει όμως το να δίνεται φαβορί στη Σαρδηνία, έχοντας μάλιστα και σημαντικές απουσίες.

Καλή τύχη και καλό Σ/Κ…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΠΑΡΙ 2

ΣΑΛΚΕ – ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ 1

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 1Χ

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΜΠΑΓΕΡΝ G/G 1ου Ημιχρόνου

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ G/G

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΑΛΙΑΡΙ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1

ΛΟΡΙΑΝ – ΡΕΝ 2

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 1

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.