Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Ευθύνονται οι μάνατζερ της Ομοσπονδίας και της Ολυμπιακής Επιτροπής»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2021

Η όγδοη στα 20χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στον Metropolis 95,5, και μεταξύ άλλων ανέφερε την μηδενική στήριξη από τους αρμοδίους φορείς, την ευθύνη των μάνατζερ και την ιστορία με την μητέρα της και το ποδήλατο.

Αναλυτικά όσα είπε η Ολυμπιονίκης, Α.Ντρισμπιώτη:

«Ασχολούμαι από 15 χρονών, είχα σταματήσει από το 2003 μέχρι το 2011, και ξεκίνησα το 2011 ξανά να δω τι μου ανήκει και εμένα. Ήταν μεγάλο κενό, αλλά είχα θέληση και ξεκίνησα ξανά από την αρχή. Υπήρξαν διάφοροι λόγοι που σταμάτησα, κυρίως οικογενειακοί, μετά ήρθαν οι σπουδές, δεν είχα και διάθεση να κάνω προπόνηση. Όταν γύρισα ήμουν πιο αποφασισμένη.»

Για τις δηλώσεις του Ιακωβίδη που προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στον κόσμο, καθώς δεν ξέρουν πως προετοιμάζεστε και τι έχετε και τι δεν έχετε, απάντησε: «Το ίδιο ισχύει και για μένα, οι παράγοντες είναι όλοι απόντες. Εμείς στην επαρχία δεν έχουμε τρόπο να κάνουμε θεραπείες, δεν έχουμε τρόπο για να κάνουμε αποκατάσταση, τα πληρώνουμε όλα μόνοι μας. Θα έπρεπε οι Ομοσπονδίες να έχουν μεριμνήσει για αυτό.

Υπάρχουν τρεις Ολυμπιονίκες που ζούμε στην Καρδίτσα, τουλάχιστον να κάνουν μια παροχή βοηθειών για εμάς, για την παροχή μας.»

Στο ερώτημα για το αν ευθύνονται τα ΜΜΕ που δεν προβάλουν και τα άλλα αθλήματα, πέρα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, απάντησε: «Εκεί που υπάρχουν τα πολλά χρήματα ποντάρουν, θα έπρεπε να δώσουν χώρο και στα άλλα αθλήματα. Δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Για ποιο λόγο να στην παιδεία μας να υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αθλήματα στα οποία δεν διακρίνονται τα παιδιά. 

Εγώ εργάζομαι σε μια οικογενειακή επιχείρηση και είμαι τυχερή ως ένα βαθμό. Αλλά δεν είναι συνθήκες για αθλητές αυτές, εργάζομαι πολλές ώρες και μετά πηγαίνω για προπόνηση. Θα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει τα βασικά μας έξοδα, από χορηγούς, από κάποιους επαγγελματίες που πρέπει να μας στηρίξουν. Ο Ιακωβίδης και εγώ δεν έχουμε μπει στο πρόγραμμα "Υιοθετήστε". Έχω προκριθεί από τις 14 Μαρτίου 2019 και δεν έχω μπει στο πρόγραμμα. Ο θυμός μου είναι πολύ μεγάλος.»

Για το ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, απάντησε: «Οι μάνατζερ της Ομοσπονδίας και της Ολυμπιακής Επιτροπής ευθύνονται, πρέπει να στηρίξουν τους αθλητές, ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Στο αγώνισμα το δικό μου παίζει μεγάλο ρόλο το υψόμετρο, εφόσον στην Ελλάδα δεν έχουμε  υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα, πρέπει να ταξιδεύω στο εξωτερικό και να προπονούμαι. Χρειάζομαι πάνω από 2.000 ευρώ για να μείνω τέσσερις εβδομάδες μόνη μου, άλλα τόσα και ο προπονητής μου για να με συνοδεύσει. 

Ώστε να έχουμε μια καλή θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ευρωπαϊκό κτλ. Να μιλάμε με τα ίδια "χαρτιά" όπως οι υπόλοιποι αθλητές. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε, λίγα αθλήματα προωθούμε.

Μόνο τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές βοηθούν μετά τις διακρίσεις, εμείς πως θα γίνουμε Ολυμπιονίκες; Οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων έχουμε τρεις αγώνες το χρόνο, δεν μας δίνετε η ευκαιρία όπως σε άλλους αθλητές. Παρόλα αυτά, τα καταφέρνουμε μια χαρά.»

Στο ερώτημα αν η όγδοη θέση για σένα αποτελεί πολύ μεγάλη υπέρβαση για σένα, είπε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο, κανείς δεν το πίστευε πως θα είμαι όγδοη στον κόσμο. Είχα μια καλή χρονιά και αμφισβητήθηκα για αυτό. Θέλει κότσια να αγωνισθείς στα 35χλμ. Ήθελα 'όμως να αποδείξω πως και στα 20χλμ είμαι πολύ καλή, δεν περίμενα την 8η θέση, αν και ήμουν καλά προετοιμασμένη.»

Για την ιστορία με την μητέρα της που την ακολουθούσε με το ποδήλατο και σε ποιους αγώνες θα συμμετάσχει , απάντησε: «Ερχόταν στην καραντίνα μαζί μου στην προπόνηση, για να μου κάνει παρέα, είναι πολλά τα χιλιόμετρα. 

Θα αγωνιστώ στο Όρεγκον. Στο Μόναχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον Μάρτιο.

Τέλος, για το αν νιώθει πλέον κάποια στήριξη, τόνισε: «Δεν έχω δει κάτι ακόμη, ίσως είναι νωρίς, ίσως και να μην δω. Περιμένω και θα απαιτήσω αυτά που μου αναλογούν.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.