Αντίδραση και προβάδισμα με σωρεία ευκαιριών

Γιώργος Καστάνης07 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε. Με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Κέρδισε καθαρά και δίκαια τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, πήρε σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, όμως αδικείται από το τελικό 2-0.

Οι τέσσερις κλασικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λάμπρου στο δεύτερο ημίχρονο (στις τρεις από τις τέσσερις αντέδρασε ο Διούδης με εξαιρετικές επεμβάσεις) αποδεικνύουν πως ο ΠΑΟΚ εγκλώβισε τον αντίπαλό του, παίζοντας ορθολογικά και εάν ήταν πιο τυχερός θα μπορούσε το τελικό αποτέλεσμα να είναι σαφέστατα υπέρ του Δικεφάλου.

Ο Φερέιρα επέλεξε ορθά και έβαλε τους Μπίσεσβαρ και Πέλκα από το ξεκίνημα, δύο παίκτες που παρότι δεν είχαν φόρμα, διέθεσαν ενέργεια και παρέσυραν την ομάδα. Επέλεξε σωστά τον Βιεϊρίνια στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, με τον αρχηγό να τα κάνει όλα. Και αμυντικά ήταν απροσπέλαστος, με δική του εκτέλεση πέναλτι προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ ενώ από δική του εκτέλεση φάουλ, ήρθε το δεύτερο γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Βαρέλα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών καθώς η κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα και τον Φερέιρα μετα από την ήττα στο ΟΑΚΑ ήταν έντονη (εξ΄ου και η τετράωρη συνομιλία των παικτών με τον Σαββίδη) και αντέδρασε αποτελεσματικά. Δεν είναι μόνο η καθαρή νίκη με σκορ 2-0, αλλά η συνολική εμφάνιση που ήταν πειστική στο ντέρμπι.

Ο Δικέφαλος κέρδισε χθες και έναν παίκτη. Τον Λάζαρο Λάμπρου. Μπήκε μέσα, στην θέση του Πέλκα, έκανε «σμπαράλια» την άμυνα του Παναθηναϊκού, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ένα ντέρμπι, έχασε και τις τέσσερις ευκαιρίες, όμως έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού στην ενδεκάδα.

Ο Λάμπρου πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησε καταστάσεις ανισσοροπίας με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι εντελώς διαφορετική, υπέρ του ΠΑΟΚ συντριπτικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.