ΞΕΣΠΑΣΕ ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου: «Είμαστε ζωντανοί-νεκροί» - Τι είπε για τις ανεμογεννήτριες

Metrosport Team12 Αυγούστου 2021

Ξέσπασμα... Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Άγγελος Κωνσταντινάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στον Metropolis 95,5, και ήταν συγκλονιστικός... 

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, λέγοντας πως είναι... ζωντανοί-νεκροί, ενώ μιλησε και για το θέμα με τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Εύβοιας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Χάρη Δημαρά:

«Στον δήμο μας καήκαμε ολοσχερώς, συνολικά κάηκαν 450.000 στρέμματα από τα 584.000 του δήμου μας. Από τους 45 οικισμού η φωτιά πέρασε από τους 42. Οι αριθμοί προκαλούν τρόμο. Τέτοια καταστροφή δεν έχει ξανά συμβεί. Στο Μάτι είχαμε ανθρώπινες απώλειες εδώ δεν έχουμε, είμαστε ζωντανοί-νεκροί, χάσαμε τα πάντα. Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης οι περισσότεροι από μας.

Χρειάζεται δύναμη και μας τη δίνει ο κόσμος με τη στήριξή του και την αλληλεγγύη. Μας φοβίζει το μέλλον. Αγαπάμε το τόπο μας και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεχίσουμε να μένουμε εδώ. Πρέπει κάτι να γίνει από την κεντρική κυβέρνηση, πρέπει να μας βοηθήσουν. Το κεντρικό κράτος αργεί πολύ να δράσει, με βάση των καταστροφών που έχουν γίνει στη χώρα εδώ και χρόνια.»

Για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή, απάντησε: «Πρέπει πάνω από όλα να στηριχτούν οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους. Χάθηκαν επαγγέλματα που ζούσαν από τον τόπο. Πρέπει να υπάρχει στήριξη σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους επαγγελματίες. Από τη ψυχική υγεία των ανθρώπων, μέχρι το οικονομικό επίπεδο. Δεν θέλουμε το επίδομα, είμαστε περήφανοι. 

Γίνανε λάθος χειρισμοί αρκετοί, δεν θα κρίνω εγώ ποιος φταίει, υπάρχουν αρμόδιοι. Έκαναν εκκενώσεις σε όλα τα χωριά μας, αν οι κάτοικοι δεν παράκουγαν τις εντολές θα είχαν καεί όλα τα χωριά μας. Σε κάθε χωριό έκατσαν 15-20 παλικάρια και τα έσωσαν, χωρίς πυροσβεστικοί μόνοι τους. Δεν είμαι αρμόδιος να αποδώσω τις ευθύνες, υπάρχουν άλλοι.»

Για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή, είπε χαρακτηριστικά: 

«Είχαν εκδοθεί κάποιες άδειες από την ΡΑΕ μέσα στον Ιούλιο, χωρίς να ερωτηθεί κανένας, όπως κάνει συνήθως. Οι οποίες ήταν κυρίως ιδιωτικές. Ως δημοτικό συμβούλιο είχαμε εναντιωθεί, είχαμε ξεκινήσει διαδικασίες για νομική υποστήριξη. Αν ήταν το θέμα οι ανεμογεννήτριες, θα τους λέγαμε να τις βάλουν. Αν μας έβαζαν στη ζυγαριά ανεμογεννήτριες ή σας καίμε, θα λέγαμε να τις βάλουν. 

Όλη η Εύβοια είναι γεμάτη ανεμογεννήτριες, δεν ξέρω αν ο λόγος της φωτιάς είναι αυτός, ίσως κάποιος άλλος είναι, που δεν τον γνωρίζω. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε. 

Κάνω έκκληση για βοήθεια, σε ανθρώπους που έχουν γνώσεις, να δούμε το πρόβλημα πιο βαθιά, η κυβέρνηση να "σκύψει" από πάνω μας τώρα. Ήμασταν ήδη πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν είχαμε δρόμους, δεν είχαμε δρόμους. Τώρα γίναμε τρίτης κατηγορίας.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.