Αντί να τσακίσει τον ΠΑΟ έβαλε σε κίνδυνο τη νίκη

Βασίλης Μάστορας06 Οκτωβρίου 2020

Ο Άρης απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Συγχρόνως μετά τη μεγάλη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, υποχρεώνεται να έχει μεγαλύτερες, από αυτές που οριοθέτησε αρχικώς, απαιτήσεις από τη φετινή χρονιά.


Ο ομάδα του Άκη Μάντζιου που είχε εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά στο α’ ημίχρονο η οποία όμως δεν είχε συνέχεια στο β’. Έτσι αντί να τσακίσουν τον Παναθηναϊκό έβαλαν σε κίνδυνο τη μεγάλη νίκη.

Ο χθεσινός αγώνας ήταν ο δυσκολότερος από τους τρεις προηγούμενους, γιατί ο Παναθηναϊκός που είχε μόνο έναν βαθμό στον πρώτο αγώνα στο «σπίτι» του ήθελε για πολλούς λόγους μόνο νίκη. Γεγονός που ανέβαζε τον βαθμό δυσκολίας για τους «κίτρινους». Φάνηκαν όμως πολύ καλά διαβασμένοι κι έτσι κατάφεραν στα πρώτα 45 λεπτά να είναι το «αφεντικό» του γηπέδου. Ο Μάντζιος άφησε εκτός τον Σάσα, «επενδύοντας» στους Τζέγκο-Ματίγια για τις θέσεις των ανασταλτικών χαφ, μπροστά τους έβαλε τον Μπερτόλιο και στα άκρα Γκάμα και Μαντσίνι. Σχηματισμός ο οποίος λειτούργησε αποτελεσματικά, κι έτσι ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του, από τις τρεις συνολικά τελικές στο α’ ημίχρονο, στο 30ο λεπτό! Η καλύτερη απόδειξη για την μεσοαμυντική λειτουργία του Άρη. Αντίστοιχα οι «κίτρινοι» στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαν μία δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Μαντσίνι και Μπερτόλιο, και ένα γκολ στο 25ο με τον Μαντσίνι. Εξέλιξη ιδανική για τον Άρη που μπήκε στο ΟΑΚΑ με απαιτήσεις για τρίποντο. Αυτό το έδειξε στο α’ ημίχρονο, αφού πρώτα «μέτρησε» τον Παναθηναϊκό. Κι όταν διαπίστωσε ότι είχε απέναντι του μία ομάδα η οποία δεν μπορούσε να υποστηρίξει την βαριά της φανέλα, ανέβασε στροφές και απαίτησε με την απόδοση του τη νίκη. Ο Άρης δημιούργησε πέντε ευκαιρίες από τις οποίες οι τρεις κατέληξαν στην εστία, είχε τρεξίματα, αλληλοκάλυψη και κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά από την εστία του Μπουσέ. Οι «κίτρινοι» κινδύνευσαν σοβαρά μόνο στις καθυστερήσεις από μία προσπάθεια του Βέλεθ που υποχρέωσε τον Δεληζήση να αποκρούσει πάνω από τη γραμμή.

Ο Άρης παρότι αποδεδειγμένα ήταν αγωνιστικά ένα level παραπάνω από τον Παναθηναϊκό στο α’ ημίχρονο, στο δεύτερο έδωσε τα… κλειδιά του αγώνα στους γηπεδούχους οι οποίοι έδιναν πλέον την εικόνα ότι «αναστήθηκαν». Ενδεικτικό του ότι οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να προστατεύσουν το πολύτιμο γκολ, αντί να «κλειδώσουν» τη νίκη με ένα δεύτερο είναι το γεγονός ότι στο β’ ημίχρονο δεν είχαν ούτε μία τελική. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός ήταν απειλητικός τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα εκμεταλλευόμενος τη δυσλειτουργία των Δεληζήση-Ροζ.

Τι κρατάει ο Άρης από τον αγώνα του ΟΑΚΑ εκτός από το σημαντικό τρίποντο; Την πολύ καλή του λειτουργία στο α’ ημίχρονο, τα πρώτα αγωνιστικά μηνύματα του Ματέο Γκαρσία, την βελτιωμένη απόδοση του Ματίγια και τη μαχητικότητα του Λόπεθ που άνοιξε διαδρόμους για Μαντσίνι και Μπερτόλιο.

Κι αν υπάρχει κάτι που μελαγχόλησε τους φίλους της ομάδας είναι η απόδοση του Βέλεθ που έδειξε για μία ακόμη φορά, κυρίως στο α’ ημίχρονο, την τεράστια αξία του. Και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.