Αντετοκούνμπο: «Ξένοι στην ίδια γειτονιά μας» - Η αναφορά στην Οδύσσεια του Ομήρου

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσα από την ταινία, «Naija Odyssey» παρουσιάζει την πορεία της ζωής του από τη στιγμή που όπως λέει ο ίδιος ένιωθε ξένος στη γειτονιά του, ενώ σε πολλά σημεία της 12λεπτης ταινίας κάνει αναφορές από την Οδύσσεια του Ομήρου.

Ο Έλληνας σταρ του NBA μέσα από τη συνεργασία του με το Whats App, δημιούργησε την ταινία που έχει τέσσερα κεφάλαια μέσα από τα οποία ο Γιάννης δείχνει τα όσα βίωσε.

Κεφάλαιο ένα: Κανένας, αυτό είναι το όνομά μου.

Κεφάλαιο δύο: Κι όμως εν γνώσει μου το θέλω και το επιθυμώ, απ᾽ το πρωί ως το βράδυ, σπίτι μου να γυρίσω, να δω κι εγώ τη μέρα της επιστροφής

Κεφάλαιο τρία: Η Γη των προγόνων σου, η πόλη των "ανοιχτών δρόμων" στους οποίους έφτιαξαν το σπίτι τους.

Κεφάλαιο τέσσερα: Καλό ταξίδι θα έχεις, τώρα που γυρίζεις, όσο και να πόνεσες όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τα όσα αναφέρει ο ίδιος:

«Οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας πάνε στην Νιγηρία, έτσι έφεραν την Νιγηρία στην Ελλάδα. Χάρη σε αυτούς ήξερα πως έμοιαζε, πώς μύριζε, τι γεύση είχε. Με έκαναν να καταλάβω ότι μπορώ να είμαι 100% Νιγηριανός, αλλά να είμαι ακόμα Έλληνας. Πάντα βρισκόμασταν ανάμεσα σε δύο κουλτούρες.

Οι γονείς μου είναι από διαφορετικές εθνικότητες στην Νιγηρία, με άλλες γλώσσες. Ξέρουν πως είναι να είσαι στην μέση. Ο πατέρας μου έλεγε ότι αν δεν μιλάμε Γιορούμπα, δεν θα μιλάμε ίγκμπο. Έτσι μιλούσαμε ελληνικά.

Στα Γιορούμπα, το όνομά μου "Αντετοκούνμπο", σημαίνει ότι στέμμα γύρισε από το εξωτερικό. Θέλω να μείνω πιστός στο όνομά μου, θέλω οι άνθρωποί μου να με δουν».

Δείτε την ταινία:
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.