Αντεπίθεση μέσω Κυπέλλου ζητά ο Άρης

Μάνος Χατζάκης20 Ιανουαρίου 2021

Τα πρόσωπα, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές είναι οι φυσικοί πρωταγωνιστές, ωστόσο η χρονική στιγμή στην οποία βρίσκεται ο Αρης, επιτάσσει... νίκες, ανεξαρτήτως ποιοι θα αγωνιστούν. Οι “κιτρινόμαυροι” ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Κυπέλλου, αναζητώντας αφορμή για ανάκαμψη.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν αποτελεί “βατό” αντίπαλο, καθώς έρχεται στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με σκοπό να “χτυπήσει” το ματς και να βάλει ακόμη πιο δύσκολα στη ρεβάνς. Παράλληλα, οι Αρκάδες θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, στην οποία βρίσκεται ο Αρης, μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα και τη στιγμή που ο Θεός του Πολέμου ψάχνει τη νίκη για την αρχή της αντεπίθεσης. Το Κύπελλο είναι θεσμός που ενδιαφέρει -κάθε χρόνο τον Αρη- άρα το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν το αντίδοτο στις μέτριες εμφανίσεις, αλλά και στην απουσία του γκολ. Σήμερα, θα επιδιώξουν να σκοράρουν και να πάρουν το αποτέλεσμα, που θέλουν, βάζοντας υποθήκη για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αλλαγές στις... αλλαγές

Ο Μάντζιος προσανατολίζεται ξανά σε rotation, που σημαίνει ότι σήμερα θα δούμε διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Σάκιτς και Γκάνεα διεκδικούν θέση βασικού, όπως και ο Δεληζήσης, ο οποίος θα παίξει αντί του Μπεναλουάν, που αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο Σίλβα αναμένεται να πάρει τη θέση του Γκάμα, για να ξεκουραστεί λίγο ο Πορτογάλος, ενώ ο Μάνος επιστρέφει, εκτός απροόπτου, στην κορυφή της επίθεσης. Οι Σιαμπάνης, Μαντσίνι, Σάσα, Ροζ και Γκαρσία θεωρούνται σίγουροι και το μόνο ερωτηματικό είναι ο παρτενέρ του Βραζιλιάνου, καθώς θα τον πλαισιώσει ένας εκ των Ματίγια ή Τζέγκο.

Η προϊστορία

Άρης και Αστέρας έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στο Κύπελλο Ελλάδας. Η πρώτη ήταν στις 13 Φεβρουαρίου του 2010, όταν στον πάγκο των Θεσσαλονικέων βρισκόταν ο Εκτορ Κούπερ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κερδίσει στο “Κλ. Βικελίδης” με 2-0, χάρη στα γκολ των Κάμπορα και Κάλβο. Τελευταία συνάντηση πάλι στο Χαριλάου στις 29 Νοεμβρίου του 2016, όταν ο Αρης έπαιζε στη Β' εθνική. Το ματς ήταν στη φάση των “32” και έληξε ισόπαλο με 3-3. Ο Αστέρας προηγήθηκε με 1-3, αλλά ο Τάτος με δύο γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το άλλο γκολ των γηπεδούχων είχε πετύχει ο Μπαργκάν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.