Αντεμπαγιόρ: «Δεν θα κάνω καμία δωρεά για τον κορωνοϊό»

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Σφοδρή κριτική δέχεται ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ μετά από δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις που έκανε σε live στο Facebook, ο Τογκολέζος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει δωρεές για να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας στην πατρίδα του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Για όσους από εσάς λένε ότι δεν κάνω δωρεές, επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ξεκάθαρος. Δεν κάνω δωρεές. Είναι πολύ απλό», είπε ο πρώην επιθετικός της Μονακό, της Άρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Τότεναμ.

Πρόσθεσε δε ότι θα κάνει ό,τι αυτός θέλει με τα χρήματα που έχει αποκτήσει.

«Κάνω ό,τι θέλω και τρώω ό,τι θέλω. Αργότερα, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα με επικρίνουν για το γεγονός ότι δεν έκανα δωρεά στη Λομέ (σ.σ πρωτεύουσα του Τόγκο)».

Μέχρι στιγμής το Τόγκο έχει επιβεβαιώσει 88 περιπτώσεις COVID-19 και έξι άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό.

Μάλιστα ο Αντεμπαγιόρ κατηγορείται ότι αυτός ήταν που έφερε τον ιό στην χώρα μετά από το ταξίδι του από την Παραγουάη όπου και αγωνίζεται με τη φανέλα της Ολίμπια Ασουνσιόν.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ήμουν αυτός που εισήγαγε τον ιό στη Λομέ. «Είναι πολύ ατυχές, αλλά αυτή η χώρα είναι έτσι» αποκρίθηκε ο 36χρονος.

Πολλοί τον επικρίνουν γιατί δεν προχωρά σε δωρεές όπως άλλοι διάσημοι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές.

Ο Σαμουέλ Ετό υποσχέθηκε προμήθειες στη χώρα καταγωγής του, το Καμερούν. Μέσω του ιδρύματός του, θα δωρίσει μάσκες προσώπου, απολυμαντικά χεριών, σαπούνια και φαγητό σε χιλιάδες νοικοκυριά στις πόλεις Ντουαλά, Μπουέα, Γιαουντέ και Μπαφουσάμ.

Από την πλευρά του, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά παραχώρησε το νοσοκομείο που έχει χτίσει στην Ακτή Ελεφαντοστού να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο θεραπείας για κρούσματα κορωνοϊού.

Ο Αντεμπαγιόρ δεν συγκινήθηκε και απάντησε με κυνικό τρόπο.

«Μπορούν να με συγκρίνουν με τον Ετό και τον Ντρογκμπά, αλλά δυστυχώς αυτοί δεν είμαι εγώ. Είμαι ο Εμάνουελ Σεΐ Αντεμπαγιόρ και θα κάνω πάντα αυτό που θέλω εγώ», κατέληξε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.