Αντέμ Λιάγιτς: Όταν ο προπονητής του τον γρονθοκόπησε εν ώρα αγώνα

Metrosport Team30 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Το όνομα του Άντεμ Λιάγιτς βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ και εξετάζεται η απόκτησή του από τους ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων». Ο 29χρονος Σέρβος είχε εμπλακεί σε ένα περιστατικό που είχε απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ της Ιταλίας και όχι μόνο.

Το χρονικό της επίθεσης

Το 2012 ο Ντέλιο Ρόσι καθόταν στον πάγκο της Φιορεντίνα, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας εκείνη τη σεζόν. Οι «βιόλα» υποδεχόταν τη Νοβάρα για το πρωτάθλημα Ιταλίας στις 5 Φεβρουαρίου. 

Η φιλοξενούμενη ομάδα στο 30λεπτό σκοράρει για δεύτερη φορά (2-0), κάτι που εκνεύρισε τον Ρόσι και σήκωσε από τον πάγκο τον Ρούμπεν Ολιβέιρα ώστε να αντικαταστήσει τον Λιάγιτς. Ο 29χρονος ενώ κατευθύνεται προς τον πάγκο, χειροκροτεί ειρωνικά τον προπονητή του και έχουν για λίγα δευτερόλεπτα μια στιχομυθία.

Ο τεχνικό της Φιορεντίνα γίνεται έξαλλος με τον παίκτη του και του επιτίθεται σωματικά, γρονθοκοπώντας τον, με τους βοηθούς του και ποδοσφαιριστές να μπαίνουν στην μέση. Το περιστατικό σόκαρε τότε τη γείτονα χώρα, καθώς όσα συνέβησαν έγιναν σε ζωντανή μετάδοση.

Οι πρώτες πληροφορίες μετά τον αγώνα, ανέφεραν πως ο διεθνής Σέρβος είπε στον Ρόσι: «Είσαι πιο ανήμπορος και από τον ανήμπορο γιο σου». Στη συνέχεια ο Λιάγιτς διέψευσε κατηγορηματικά όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, λέγοντας: «Ο κόσμος άρχισε να λέει ότι προσέβαλα την νεκρή του μάνα, ότι μίλησα για τον ανάπηρο γιο του, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Ευτυχώς δεν με χτύπησε πολύ. Δεν αντέδρασα και είμαι υπερήφανος για αυτό. Αυτό δείχνει ότι η οικογένεια μου με ανέθρεψε σωστά».

Ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου, Αντρέα Ντέλα Βάλε, λίγες ώρες μετά τη λήξη του παιχνιδιού απέλυσε τον Ιταλό προπονητή, δηλώνοντας: «Μίλησα με τον Ντέλιο Ρόσι και είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις ενέργειες του». 

Πέρα από την «αποκαθήλωσή» του από τον πάγκο ακολούθησε και η τρίμηνη τιμωρία του από την Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλών Παικτών, Νταμιανό Τομάσι, δήλωσε τότε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA: «Είναι περίεργο που το περιστατικό συνέβη με τον Ντέλιο Ρόσι, ο οποίος είναι πάντα πολύ ισορροπημένος».

Δεν έγινε γνωστό, αν επιβλήθηκε τιμωρία και στον Αντέμ Λιάγιτς, οποίος τον Αύγουστο του 2013 μεταγράφηκε στη Ρόμα έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.