Αντελίνο Βιεϊρίνια: Βλέπει Ολυμπιακό και «σεληνιάζεται»

Γιώργος Ηλιάδης19 Φεβρουαρίου 2020

Είναι ηγέτης και το έχει αποδείξει αρκετές φορές με την παρουσία του στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια από τα πρώτα του κιόλας παιχνίδια απέναντι στους «ερυθρόλευκους» κατάφερε να κάνει την διαφορά προκαλώντας τους εφιάλτες...

Βέβαια τα στατιστικά επιτεύγματα είναι μικρά μπροστά στο μέγεθος της ηγετικής προσωπικότητας του αρχηγού του Δικεφάλου. Έχουν, όμως, βοηθήσει ώστε να αναδειχθεί η προσφορά του στον ΠΑΟΚ, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους της ιστορίας του συλλόγου, αφού στα μεγάλα ματς έχει αποδείξει ποιος είναι και σίγουρα δεν έχει πρόβλημα να το κάνει ξανά.

Το Metrosport.gr καταγράφει τις εμφανίσεις του Βιεϊρίνια κόντρα στον Ολυμπιακό αναλύοντας στοιχεία και γεγονότα γύρω από τον αρχηγό του Δικεφάλου.

Το πρώτο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό

Στις (20/9/09) ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σκόραρε το πρώτο του τέρμα απέναντι στους «ερυθρόλευκους» με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ολίβιερ Σορλέν.

Για την ιστορία του αγώνα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-2 κόντρα στον Ολυμπιακό βάζοντας τα χεράκια και βγάζοντας τα ματάκια του, αφού μπορούσε να φύγει νικητής από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μπήκε αλλαγή και ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή

Στο νικηφόρο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή και άλλαξε άρδην την εικόνα του Δικεφάλου με τις ενέργειες του.

Η ανατροπή για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε έπειτα από την προσπάθεια του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή να περάσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και να βρεθεί σε θέση βολής, με τον Έλληνα αμυντικό να πέφτει πάνω του, και τον διαιτητή να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών.

Δείτε στο 11ο λεπτό την ενέργεια του Βιεϊρίνια

Η... σιωπή στο «Καραϊσκάκης» και η πρόκριση στο Κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος κόντρα στον Ολυμπιακό με 1-1, στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 2010-2011, με τον αρχηγό του Δικεφάλου να είναι κομβικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Μπρούνο Τσιρίλο με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Βιεϊρίνια στην αντίπαλη περιοχή και ο Πορτογάλος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ρεβάνς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει επί του Ολυμπιακού με 1-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Η ατάκα «τιναφτόρε» που έμεινε στην ιστορία 

Η πρώτη χρονιά του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε με πολλές εντάσεις, και σε μία από αυτές πρωταγωνίστησε για άλλη μία φορά... ο Ολυμπιακός με τη σκηνοθετημένη αποχώρησή του του από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του με την ατάκα «Τιναφτορε» αλλά και τις επακόλουθες δηλώσεις του.

«Όλοι ξέρουμε ότι στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε τι έγινε και τι γινόταν ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια. Είδαμε ότι κάποιοι χάρηκαν που δεν έγινε το παιχνίδι. Μας έδωσε δύναμη όμως όλο αυτό και είμαι σίγουρος ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα» είχε πει φανερά εκνευρισμένος.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις του στα ντέρμπι με την ομάδα του Ολυμπιακού, ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή στον Δικέφαλο την περσινή αγωνιστική χρονιά.

Στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη οι «ασπρόμαυροι» πήραν την νίκη με 1-0, μετά την αναμπουμπούλα που δημιούργησε ο Βιεϊρίνια στην άμυνα των «ερυθρόλευκων», ο Βούκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο παιχνίδι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ έδωσε παράσταση κερδίζοντας την ομάδα του Πειραιά 3-1. Ο «κάπτεν» του Δικεφάλου, κοντρόλαρε και με το δεξί και με ένα σουτ φωτοβολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη - μισός τίτλος.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με την επιβλητική παρουσία του και στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απέδειξε πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της ηγετικής προσωπικότητας που βγάζει εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι αριθμοί του κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα στατιστικά του αρχηγού του Δικεφάλου απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού είναι προς το μέρος του, αφού έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια απέναντι στον Ολυμπιακό μετράει 13 συμμετοχές η αλλιώς 1,029 λεπτά συμμετοχής. Έχει σκοράρει τρία τέρματα απέναντι στην ομάδα του Πειραιά ενώ έχει δώσει και μία ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος άσος έχει φύγει νικητής από τις αναμετρήσεις ενάντια στους «ερυθρόλευκους» 7 φορές, 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ γνώρισε την ήττα τέσσερις φορές.

Πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Κύπελλο

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.