Αντε τώρα να δούμε τι αναδιάρθρωση θα γίνει και τι Πρωτάθλημα θα έχουμε

Δημήτρης Κανελλάκης21 Ιουλίου 2020

Τελείωσε, λοιπόν, και αυτό το Πρωτάθλημα. Το... ειδικών συνθηκών πρωτάθλημα, λόγω του κορωνοϊού και όσων ζήσαμε στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ μετά την άρση της καραντίνας. Ηταν ένα κομμάτι της σεζόν το οποίο ούτως ή άλλως ελάχιστες συγκινήσεις είχε να μας προσφέρει, αφού τα σημαντικότερα είχαν κριθεί κατά την διάρκεια της regular season, ενώ ως προς το σκέλος του υποβιβασμού είχε βουϊξει ο τόπος ότι αυτός που θα πέσει, τελικά... δεν θα πέσει αφού στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που επίκειται θα την γλιτώσει.  

Κι αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε αν όντως έτσι θα γίνει, αφού σύντομα θα ξεκινήσει η, επί της ουσίας, συζήτηση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Μια ακόμη συζήτηση για αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια, μια ακόμη προσπάθεια να σκεφτεί και να αποφασίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πώς πρέπει να είναι οι κατηγορίες του, πόσες ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν σε καθεμιά απ' αυτές, ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα και προοπτική ανάπτυξης. Πράγματα τα οποία θα έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να τα λύσουμε, αλλά δεν τα έχουμε λύσει.  

Και ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που απασχολούν τις λίγκες και την ΕΠΟ αυτά τα ζητήματα, πάντα κάποιο ρουσφέτι κρύβεται από πίσω, πάντα κάποια συμφέροντα επιχειρείται να εξυπηρετηθούν. Διότι, δεν μπορεί ύστερα από τόσα χρόνια που γίνεται αυτή η συζήτηση, να μην έχει ακόμη καταλήξει η Super League 1 αν το πιο ωφέλιμο γι' αυτήν είναι να διεξάγεται με 14, με 16 ή με 18 ομάδες.  

Ο βασικός τηλεοπτικός πάροχος, η NOVA, το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί αυτό το Πρωτάθλημα να διεξάγεται με περισσότερες από 14 ομάδες, κανονικά θα έπρεπε να διεξάγεται και με λιγότερες. Ποιος ακούει τη NOVA, όμως, ή ποιος λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν διάφορες έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει; Κανείς. Το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά, που σε ό,τι αφορά στην πρώτη κατηγορία το πιθανότερο σενάριο είναι να επανέλθουμε στις 16 ομάδες και για τις παρακάτω κατηγορίες ένας Θεός ξέρει τι θα σκαρφιστούν, ύστερα από την παταγώδη αποτυχία της Super League 2, που δημιουργήθηκε μόνο επειδή έτσι ήθελε ένας υπουργός, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και κανένα πλάνο, με συνέπεια να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη σε χρόνο ρεκόρ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.