Ανώτερη η Ιταλία, «πάτησε» την Τουρκία στην πρεμιέρα του Euro 2020

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Ιουνίου 2021

Η Ιταλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Τουρκία, την οποία σάρωσε με 3-0 στο εναρκτήριο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. 


Στα του αγώνα, η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στην Ιταλία, με τον Ινσίνιε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 18΄. 


Δυο λεπτά μετά το σουτ του Μπονούτσι πέρασε άουτ και στο 22΄ η ομάδα του Μαντσίνι άγγιξε το γκολ, όμως ο γκολκίπερ της Τουρκίας απέκρουε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Κιελίνι. 


Η Ιταλία σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία, όταν ο Μπεράρντι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ιμόμπιλε δεν βρήκε όπως θα ήθελε την κεφαλιά στο 33΄. 

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η «Σκουάντρα Ατζούρα» ζήτησε πέναλτι για χέρι του Τσέλικ ύστερα από γύρισμα του Σπινατσόλα, αλλά ο Μακέλι δεν έδωσε την παράβαση, προκαλώντας την οργή των τυπικά γηπεδούχων. 


Βέβαια, να αναφέρουμε ότι νωρίτερα και οι γείτονες ζήτησαν πέναλτι για παράβαση του Κιελίνι στον Γιλμάζ, όμως και πάλι ο διαιτητής του αγώνα δεν καταλόγισε τίποτα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ιταλία ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Μπεράρντι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντεμιράλ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το συγκρότημα του Μαντσίνι λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όμως το σουτ του Σπινατσόλα απέκρουσε ο Τσακίρ. 

Στο 57΄ το σουτ του Ινσίνιε κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, ο Λοκατέλι έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Τσακίρ να αποκρούει σε κόρνερ. 

Τα πάντα τελείωσαν στο 66΄, με την Ιταλία να παίρνει αέρα δυο τερμάτων. Ο Σπινατσόλα έκανε το σουτ, ο Τσακίρ απέκρουσε και ο ερχόμενος Ιμόμπιλε πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 


Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ιταλών έβαλε ο Ινσίνιε στο 79΄, γράφοντας το 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Γιοκουσλού (64’ Καχβετσί), Τουφάν (64’ Αϊχάν), Καραμάν (76’ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Μεράς, Γιαζιτσί (46’ Ουντέρ), Μπουράκ Γιλμάζ

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Σπινάτσολα, Κιελίνι, Φλορέντσι (46’ Ντι Λορέντζο), Μπονούτσι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Λοκατέλι (74’ Κριστάντε), Ινσίνιε (81’ Κιέζα), Μπεράρντι (85’ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (81’ Μπελότι).

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου:

Παρασκευή 11/6

Τουρκία-Ιταλία 0-3

Σάββατο 12/6, 16.00

Ουαλία-Ελβετία

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

1. Ιταλία 3

2. Τουρκία 0

3. Ελβετία*

4. Ουαλία*

Με αστερίσκο οι ομάδες έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Τετάρτη 16/6

Τουρκία-Ουαλία 19.00

Ιταλία-Ελβετία 22.00

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.