Η ανάσα του Γιβραλτάρ, να φτάσει και για την Τρίπολη

Αρις Νικολάκης17 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν είναι στα καλά του… Δεν είναι στα ίσια του ο ΠΑΟΚ! Ναι μεν, νίκησε τη Λίνκολν εκτός έδρας αλλά… Δεν έπεισε πως βρήκε τον δρόμο του και πως βρήκε την ισορροπία του. Και δε λέμε. Η νίκη μετρά. Έδειξε την δύναμη του Έτσι είναι. Δεν κρύβεται όμως, στην σκιά αυτής της νίκης η αδυναμία του.

Όπως και να το κάνουμε βέβαια, το ποδαρικό με το δεξί στο Γιβραλτάρ για το Conference League δε θεραπεύει την πληγή του ποδαρικού με το αριστερό στην Ελλάδα για το Πρωτάθλημα. Όταν μάλιστα, για ένα ημίχρονο (το Α΄) ο ΠΑΟΚ – επιτρέψτε μας την έκφραση – δεν βλεπόταν! Τούτο κι επειδή η …πειραματική σύνθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου έψαχνε τα πατήματα της. Κι η ψυχολογία του Κυπελλούχου ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Γενικά; Τρικυμία εν κρανίω… 

 Ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε και δη σοβαρά από τη Λίνκολν. Χρειάσθηκε να επέμβει δις ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (επενέβη ανάλογα δις και στο Β΄ ημίχρονο) για να κρατήσει το «μηδέν» στο παθητικό του. Ιδιαίτερα αμυντικά τα κενά έχασκαν. Κι η Λίνκολν έκοβε βόλτες μέσα από αυτά.

Το γκολ του Τσούμπα Άκπομ στις καθυστερήσεις του Α΄ ημιχρόνου μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ στο Β΄ ημίχρονο. Ήταν μεν, εκτέλεση του Άγγλου. Ήταν παραγωγή του Λούκας Τέιλορ με ζογκλερική ενέργεια. Παρεμπιπτόντως ο Βραζιλιάνος επιθετικά ήταν καλός. Αμυντικά (για την άμυνα τον επέλεξε ο ΠΑΟΚ) δεν ήταν. Λέτε να τού αλλάξει θέση ο προπονητής του;

Ο Κυπελλούχος κατέστη απόλυτα κυρίαρχος μετά το 45ο λεπτό. Δίχως να προσεγγίσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Έκανε το 2-0 ο δραστήριος Αλεξάντρου Μιτρίτσα στο 56ο λεπτό. Και μετά; Επικράτησε εύλογα ηρεμία. Έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ορθά πράττοντας δοκίμασε στον αγώνα τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Γιώργο Κούτσια.

Αμφότεροι είναι τεράστια ταλέντα. Γνωστό τοις πάσι. Ως εκ τούτου δεν οφείλουν, να προβάλλουν το ταλέντο μέσα από τους εαυτούς τους σε τέτοιες ευκαιρίες. Οφείλουν, να προβληθεί αυτό μέσα από την ομάδα τους.

Φυσικά, η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι η ουσία. Φυσικά, η ουσία μετρά. Λειτουργεί καταπραϋντικά για τον ΠΑΟΚ αλλά… Επιμένουμε: Δεν είναι στα καλά του. Δεν είναι στα ίσια του ακόμη. Πήρε μια βαθιά ανάσα στο Γιβραλτάρ. Και πρέπει αυτή να του φθάσει και για την Τρίπολη. Ο Αστέρας δεν είναι Λίνκολν, βλέπετε…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο ΠΑΟΚ άνοιξε την πόρτα της πρόκρισης. Το έπραξε κι ας μην ήταν σε καλή κατάσταση. Γι’ αυτό νίκη και βαθμοί μετρούν ως δύναμη του. Δεν κρύβουν – επιμένουμε – την αδυναμία του!

ΥΓ : Έφθασαν και στο άλλο άκρο της Ευρώπης οι εκπληκτικοί φίλοι του «δικέφαλου». Ένα βήμα από την Αφρική έφθασαν οι αθεόφοβοι! Σήκωσαν κι εκεί τα λάβαρα του ΠΑΟΚ. Επιβλητική η παρουσία τους. Συγκλονιστική η μετακίνηση τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.