Άνοιξε ο... «βόθρος» του λιμανιού, αφόρητη μπόχα και ένοχες σιωπές

Δημήτρης Μπούζας25 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί κάπου στα ψιλά και κατά λάθος να διαβάσατε δίπλα στη στήλη με τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, μια καταχωνιασμένη ειδησούλα που αναφερόταν περιληπτικά και χωρίς άποψη στα όσα διαδραματίστηκαν με τη λήξη του αγώνα των «αιωνίων» του λεκανοπεδίου, τη στιγμή των καθιερωμένων δηλώσεων των δύο κόουτς και στη συγκεκριμένη περίπτωση του προπονητή των φιλοξενούμενων Λάζλο Μπόλονι. 

Μια ειδησούλα και τίποτε παραπάνω. Ουδείς λόγος και ουδείς ψόγος στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, για το αποτρόπαιο σκηνικό, που είχε θύμα τον άμοιρο Ρουμάνο προπονητή. Ο τελευταίος υπέστη μια πρωτοφανή και ελεεινή επίθεση από ομάδα αφιονισμένων και ανεγκέφαλων κάφρων! Εξυπακούεται και επιλεγμένων από τη στιγμή που ο αγώνας διεξαγόταν «κεκλεισμένων των θυρών» και οι ελάχιστοι που θα μπορούσαν να παραβρεθούν σε αυτόν θα ήταν με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. 

Το εφιαλτικό σκηνικό διαδραματίστηκε μπροστά σε... απαθέστατους (!) αστυνομικούς, οι οποίοι έδειξαν απίστευτη και ασυγχώρητη ανοχή σε μια τραμπούκικη επίθεση με ένα ελεεινό υβρεολόγιο που ξεπερνούσε κατά πολύ και το αντίστοιχο επίπεδο της «θρυλικής» Τρούμπας. Οργισμένο και τρομοκρατημένο το ανυποψίαστο θύμα έφτασε να απομακρυνθεί από τον τόπο όπου κατά το παρελθόν «μαρτύρησαν» με τον ίδιο τρόπο συνάδελφοι του, αντίπαλοι παίκτες, ανεπιθύμητοι παράγοντες και επικηρυγμένοι δημοσιογράφοι. 

Το πρωτοφανές σε βιαιότητα και προκλητικότητα επεισόδιο όπως αποδείχθηκε δεν ενόχλησε κανέναν. Ούτε τους εντεταλμένους για τη διαφύλαξη της ηρεμίας και της ασφάλειας αστυνομικούς, ούτε τους εντεταλμένους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς (μέχρι στιγμής), πολύ περισσότερο τους οικοδεσπότες οι οποίοι προφανώς γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τις ευθύνες που προκύπτουν από την συμπεριφορά των κάφρων, που φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο τους, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν έστω και μια απλή συγνώμη. 

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού περιορίζεται σε μια ανακοίνωση. Σιωπή μέχρι στιγμής το επαναλαμβάνουμε έχουμε και από τον αρμόδιο Αθλητικό εισαγγελέα, όπως και από τον λαλίστατο σε άλλες περιπτώσεις υπεύθυνο Υφυπουργό. Ο οποίος σαφέστατα και είχε υποχρέωση να αντιδράσει άμεσα, ζητώντας εξηγήσεις και αναλήψεις ευθυνών. Θα μου πείτε το να ζητήσει ο Αυγενάκης τέτοια πράγματα για τον Ολυμπιακό μοιάζει με ανέκδοτο. Επί του προκειμένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε παρά μια επανάληψη ενός γνωστού φαινομένου, το οποίο επαναλαμβάνεται κατά περίσταση και όταν υπάρχουν ανάλογες συνθήκες. Χωρίς να το καταλάβει κανείς αισθάνεται μια αφόρητη δυσοσμία και αναζητώντας την αιτία, καταλήγει επί μονίμου βάσεως ότι κάποια χέρια άνοιξαν έναν συγκεκριμένο βόθρο. 

Πολλές είναι οι περιπτώσεις με παρόμοιους προπηλακισμούς στον ίδιο χώρο, είτε αυτές αφορούν συγκεκριμένα άτομα, είτε ομάδες, είτε δημοσιογράφους ανεπιθύμητους, είτε διαιτητές που ξεστράτισαν από τη γραμμή της παράγκας. Συνολικά θα μπορούσαμε αναφερόμενοι σε όλα αυτά τα παραπάνω να μιλάμε για άθλιες εθελοτυφλίες υπευθύνων, με ελάχιστες εξαιρέσεις που οδήγησαν σε ποινές – χάδια, ακόμη και για πολλαπλά υπότροπους τραμπούκους. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε αντιδράσεις για αυτό το νέο κρούσμα αλητείας και τρομοκρατίας. Με την ευκαιρία όμως είμαστε και υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στις διωκτικές και δικαστικές Αρχές, ότι οι φοβισμένες προσεγγίσεις και οι μεθοδευμένες εθελοτυφλίες σε περιπτώσεις όπως η προχθεσινή, όπως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Τζήλου και η άθλια επικήρυξη των δημοσιογράφων (με τις περιβόητες αφίσες στον Πειραία) χωρίς κανείς αυτή τη στιγμή να ενοχλείται και να υποψιάζεται ότι υπάρχει κάποια Αρχή που είναι υποχρεωμένη να επέμβει, είναι κάτι που δεν τιμά κανέναν και ιδιαίτερα όσους έχουν την ευθύνη και το καθήκον να πολεμήσουν χωρίς διακρίσεις το σκοτεινό παρασκήνιο και την παρανομία.

ΥΓ1: Ο νόμος προβλέπει βαρύτατη ποινή για την επίθεση που δέχθηκε ο φιλοξενούμενος προπονητής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Προφανώς ο Ολυμπιακός κάτι τέτοια τα γράφει στα... «παλαιότερα των υποδημάτων του».

ΥΓ2: Η προπαγάνδα πάει σύννεφο. Με διπλοβάρδιες εργάζονται οι ερυθρόλευκοι ινστρούκτορες, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβησαν στο Φάληρο. Ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα, με κατάπτυστους τρόπους μεθοδεύουν και διακινούν σενάρια εύνοιας για τον ΠΑΟΚ. Άκουσον, άκουσον! Οι μονίμως ευνοούμενοι ακόμη και από το VAR και από τους ξένους διαιτητές (μήπως δεν είδαν την κόκκινη μαρς που έπρεπε να βγει στην περίπτωση του Μπουχαλάκη;), δεν εννοούν να καταλάβουν ότι γίνονται πλέον καταγέλαστοι, επινοώντας γελοιότητες, ψευδολογίες και αστειότητες (όπως η περιβόητη πολυιδιοκτησία) για να πλήξουν τον δικέφαλο.

ΥΓ3: Πανηγύρι μεγάλο με την εξώθηση σε παραίτηση του Γρηγορίου. Οι εταιρίες στοιχημάτων σίγουρα θα συμπεριλάβουν σύντομα στις αποδόσεις τους κάποιο στοίχημα που θα αφορά το πόσες μέρες θα παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΛ, ο νέος κόουτς... Τάτσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.