Άνοιξαν πάλι, περιθώρια για όνειρα

Αρις Νικολάκης11 Νοεμβρίου 2021

Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Στη θεωρία δεν υπάρχει διαφορά με την πράξη. Στην πράξη όμως, υπάρχει διαφορά με τη θεωρία. Εν τούτοις θεωρητικά τουλάχιστον, ο ΠΑΟΚ έχει προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης ακόμη και με το υπάρχον – πανθομολογούμενης εκτίμησης – μη πλήρες (sic) ρόστερ. Και φυσικά, η προοπτική βελτίωσης είναι πρόδρομος αύξησης παραγόμενης ισχύος του. Εάν κι εφ’ όσον το υπάρχον ρόστερ ενισχυθεί!

Μας ρώτησε φίλος (από εκείνους τούς… ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί): «Επιτρέπονται τα όνειρα;». «Δεν τα απαγορεύει ο Θεός. Ρωτάς έναν άνθρωπο εάν επιτρέπονται;». «Να σε πω ένα όνειρο μου;». «Και δεν το λες; Και μακάρι, να γίνει η ζωή σου όνειρο. Μετά να γίνει και το όνειρο σου, πραγματικότητα»! «Ονειρεύομαι… Ζαμπά από τη μία, Ζίβκοβιτς από την άλλη. Κι Ολιβέιρα στο κέντρο… Ώ ρε μάννα μου, θα είναι ο ΠΑΟΚ. Τι λες;». «Τι να πω; Μακάρι να ‘ρθει η στιγμή, να ζήσεις το όνειρο σου»!

Η περίπτωση του φίλου μας και φονταμενταλιστή φίλου του ΠΑΟΚ, δεν είναι μοναδική. Ουκ ολίγες φορές εφέτος ο Κυπελλούχος με εξαιρετικές παραστάσεις του διαμόρφωσε περιθώρια τέτοιων ονείρων για τον κόσμο του. Κι άλλες βέβαια, δεν άφησε καν χαραμάδα γι’ αυτά. Έτσι;

Μετά την επίδειξη ισχύος επί σκηνής Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι φίλοι του «δικέφαλου» επανήλθαν σε τέτοια όνειρα τους. Κι ουχί άδικα. Η ομάδα τους κουβαλώντας πολλά, πάρα πολλά λάθη σε πολλά επίπεδα και σε πολλούς τομείς δε γονάτισε από τις αδυναμίες της. Δε λύγισε από τα λαβώματα εξ αιτίας των αδυναμιών της. Ως εκ τούτου παραμένει σε τροχιά προσέγγισης στόχων της.

Με άλλα λόγια; Άνοιξαν πάλι, τα περιθώρια για όνειρα!

Δεν είναι ουτοπία, τα όνειρα των ΠΑΟΚτσήδων για μία ομάδα με πλήρες ρόστερ. Το υπάρχον θα καταστεί πλήρες όταν πρώτον, το παρουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι πλήρες. Με την επιστροφή σε πλήρη ετοιμότητα του Ίνγκι Ίνγκσον και του Νέλσον Ολιβέιρα. Κι όταν δεύτερον, και κυριότερο θα ενισχυθεί στη μέλλουσα μεταγραφική περίοδο.

Μέχρι τότε δίχως να χωρά κουβέντα περί τούτου, χωρά βελτίωση στο υπάρχον ρόστερ. Γι’ αυτήν ουσιαστικά, απαιτείται η αποκατάσταση της αγωνιστικής ισορροπίας του ΠΑΟΚ. Κι αυτή, η αποκατάσταση θα επιτευχθεί όταν ο Κυπελλούχος ευτυχήσει – επειδή περί ευτυχίας θα πρόκειται – να ζήσει την ίδια ενδεκάδα για περισσότερους από… Έναν, αγώνες!

Η διαφορετική εξ – κατά κανόνα - απολύτου ανάγκης διαφορετική ενδεκάδα σε καθένα αγώνα λειτουργεί ανασταλτικά στην αποκατάσταση της αγωνιστικής ισορροπίας. Κατά κανόνα επειδή κι ο Ρουμάνος προπονητής έχει που και που ορισμένες φαεινές, οι οποίες δε τού βγαίνουν. Ο Άνχελ Κρέσπο ως δεξιός αμυντικός στον αγώνα με την Κοπεγχάγη, στην Τούμπα, για παράδειγμα!

Δε λέμε. Ψάχνεται κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Με το σφικταγκάλιασμα της γκαντεμιάς στον ΠΑΟΚ τα είδε όλα, εφέτος! Κι ο πνιγμένος (στο πέλαγος των αμυντικών αδυναμιών) βλέπετε από τα μαλλιά του πιάνεται. Τέλος πάντων…

Η θριαμβευτικών διαστάσεων νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αφήνει επί του παρόντος όλα τα παθήματα στην σκιά της. Στη λάμψη της κρατά όσα εξ αυτών έγιναν – αν κι όλα έπρεπε, να γίνουν – μαθήματα. Και διανοίγει πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΠΑΟΚ! Η διάνοιξη του δε σημαίνει πάντως, διάνυση του. Αυτή, η διάνυση χρήζει μεγαλύτερης προσπάθεια και περισσότερης δουλειάς…

Για τα λέμε τα πάντα, όλα!

ΥΓ: Η ανανέωση συμβολαίου στον Χάρη Τσιγγάρα με τις… ευλογίες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιτρέπει περαιτέρω μουρμούρα πάρα πολλών (και δική μας…) επειδή ο νεαρός δεν παίζει. Κι η ανανέωση δεν έγινε βέβαια, για να κλείσει στόματα … μουρμούρηδων! Όλα κι όλα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.