Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα τη Μ. Δευτέρα -Σήμερα (23/4) οι ανακοινώσεις

Metrosport Team23 Απριλίου 2021

Ραντεβού και άνοιγμα των εμπορικών κέντρων θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης της Επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζουν ξανά σήμερα (23.04.2021).

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των λοιμωξιολόγων είναι θετικό και αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής, τότε θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού click inside μάλλον θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο αν και υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πως θα μπορούσε ίσως να διατηρηθεί και την Μ. Εβδομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει μία ακόμη ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.

Οπότε στο θέμα αυτό δεν αποκλείεται να επιμείνει η Επιτροπή, ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα υπάρξουν, στην απόφαση που ήδη υπάρχει.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα από την Μ. Δευτέρα, τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, είναι πιθανό να επαναλειτουργήσουν.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου δεν έχει επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση, ενώ οι εκπρόσωποι των εμπορικών κέντρων διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η εισήγηση που υπάρχει από το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι θετική εδώ και δύο εβδομάδες και θεωρούν πλέον ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως να συνεχιστεί η απαγόρευση και εκτιμούν ότι η Επιτροπή θα άρει τις όποιες επιφυλάξεις και θα πει το «ναι».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, τόνισε ότι «το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού».

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.