Ανοιγμα σχολείων: Αναγκαίο για την ψυχολογία των παιδιών, αλλά επικίνδυνο...

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2020

Απαντες, είτε πρόκειται για τους επιστήμονες είτε για τους πολιτικούς, συμφωνούν ότι είναι αναγκαίο το άνοιγμα των σχολείων.

Τόσο γιατί, ακόμη κι αν προσβληθούν, τα παιδιά έχουν ήπια νόσηση, όσο και γιατί είναι πολύ κακό για την ψυχολογία τους να μένουν πολύ καιρό μακριά από τον φυσικό τους χώρο, μακριά από τους συμμαθητές και τους φίλους τους.

Ομως, το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι. Για τα παιδιά του δημοτικού παππούδες και γιαγιάδες που τα πηγαινοφέρνουν και θα είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να κολλήσουν και να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι, στους γονείς και τους παππούδες τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι τις τελευταίες ημέρες προτρέπουν την κυβέρνηση να μην ανοίξει, όπως φαίνεται ότι είναι η πρόθεσή της -έστω και για μία εβδομάδα, τα σχολεία πριν τις γιορτές, αλλά να το αφήσει για μετά τις γιορτές. 

Το ακούσαμε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να το ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο που ο πρωθυπουργός ήταν στην Θεσσαλονίκη, το έθεσε σήμερα ως ζήτημα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.