Ανοιχτοί λογαριασμοί για Νάπολι και Μπαρτσελόνα

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2020

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Νάπολι και Μπαρτσελόνα αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League. Οι Καταλανοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βιδάλ.

Ένα λάθος την έβαλε πίσω στο σκορ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλλε το ρυθμό της. Η Νάπολι δυσκολευόταν να βγάλει την μπάλα μπροστά. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το σωστό τρόπο να φτάσουν στην περιοχή των Ιταλών. Στο 30’ η Νάπολι πήρε το προβάδισμα όταν ο Ζελίνσκι άνοιξε την μπάλα από δεξιά, ο Φίρπο έκανε το λάθος και ο Πολωνός την ξαναπήρε, έβγαλε αριστερά στον Μέρτενς που με ένα αριστερό φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Γκατούζο θα μπορούσε να πάρει αέρα δύο τερμάτων αλλά όταν μετά από φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Καγιεχόν γύρισε, ο Μανωλάς έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Γρήγορη ισοφάριση

Η Μπαρτσελόνα πίεζε και πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μπουσκέτς έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη στον Σεμέδο, ο οποίος βρήκε τον Γκριεζμάν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα. Στο 63΄η Νάπολι θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα όταν ο Μίλικ πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, έβγαλε το Καχεγιόν μόνο του μπροστά στον Τερ Στέγκεν, ο οποίος έσωσε την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Καταλανών. Ο Μέσι με τρομερή ενέργεια απέφυγε Ντέμε και Μαξίμοβιτς, έβγαλε στο Βιδάλ, εκείνος έκανε το γύρισμα αλλά ο Αργεντινός δεν πρόλαβε και χτύπησε και άθελα του τον Οσπίνα. Η Μπαρτσελόνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 88’ οι Καταλανοί έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Βιδάλ πήρε δύο κίτρινες κάρτες για την ίδια φάση, την πρώτη για μαρκάρισμα και την άλλη για διαμαρτυρίες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι (Γκατούζο): Οσπίνα, Ρούι, Μανωλάς, Μαξίμοβιτς, Ντι Λορένζο, Ζιελίνσκι, Ντεμέ (79’), Ρουίζ Πένα, Ινσίνιε, Μέρτενς (54’ Μίλικ), Καγιεχόν (73΄Πολιτάνο)

Μπαρτσελόνα (Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ουμτιτί, Πικέ, Φίρπο, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (55’ Αρτούρ), Μέσι, Γκριεζμάν (87’ Φατί), Βιντάλ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.