Ανοιχτοί λογαριασμοί αλλά και μια χαμένη ευκαιρία

Βασίλης Βλαχόπουλος11 Ιανουαρίου 2024

Απόλυτα ρεαλιστής ως προς την εξέλιξη του αγώνα αλλά και τις (μοιρασμένες) πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτό που είδε ο Ακης Μάντζιος μετά τη (λευκή) ισοπαλία στην OPAP ARENA ήταν απολύτως αντιπροσωπευτικό της εικόνας του πρώτου αγώνα.

Ο Αρης στέκεται όρθιος στον θεσμό, έχει την ευκαιρία του στον δεύτερο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης», ταυτόχρονα όμως έχασε και μία στο χθεσινό παιχνίδι. Γιατί τακτικά ήταν η ομάδα που νίκη προ ημερών στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σοβαρή, συνεπής, συμπαγής μα πάνω απ’ όλα αποτελούμενη που μπήκαν στο χορτάρι με σκοπό την υπηρέτηση του πλάνου του προπονητή τους. Όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή, έτσι και χθες, ο Αρης μετέτρεψε μια άκρως δημιουργική ομάδα σε απόλυτα δυσλειτουργική. Σε ολόκληρο παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν έκανε παρά μία τελική προσπάθεια (εντός περιοχής) κι αυτή χάρη στην ατομική ποιότητα του Σέρχιο Αραούχο.

Εκανε δε την πρώτη τελικής της προσπάθεια στο παιχνίδι στο 43ο λεπτό! Δηλαδή, όχι μόνο δεν πατούσε περιοχή αλλά δεν έβλεπε καν εστία καθώς οι «κίτρινοι» έκαναν εξαιρετική δουλειά στα άκρα με τη βοήθεια που παρείχαν οι winger στους μπακ της κάθε πτέρυγας και κυρίως, οι γραμμές κράτησαν σωστές αποστάσεις διευκολύνοντας έτσι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Σε ντέρμπι, μάλλον ήταν το πιο ξεκούραστο απογευματάκι για τον Χουλιάν Κουέστα.

Η απώλεια ευκαιρίας αντανακλά στην αργή σκέψη και εκτέλεση στο παιχνίδι μετάβασης. Προφανώς έπαιξαν ρόλο οι έγκαιρες επιστροφές του αντιπάλου αλλά ο Λορέν Μορόν νικήθηκες (δις) από τον Μήτογλου στο πρώτο ημίχρονο και στο δε δεύτερο, πέταξε στα σκουπίδια τη σπουδαιότερη στιγμή που είχε ομάδα στο παιχνίδι. Ενώ έκανε τρομερή κίνηση στην πλάτη της άμυνας, για το επίπεδό του, όφειλε να είχε δει και να είχε πασάρει στον ολομόναχο Παναγίδη ο οποίος είχε μπροστά του μόνο τα δίχτυα. Ο Ισπανός δεν έκανε καλό παιχνίδι ως προς αυτές τις αποφάσεις γιατί ανταποκρίθηκε στις υπόλοιπες ευθύνες του, συνυπολογίζοντας ότι ήταν πολλές οι στιγμές που ήταν μοναχός στην επίθεση της ομάδας του.

Εν τέλει, 0-0 και όλα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη. Μακάρι ο Ζουλ να μην έχει σοβαρό (μυϊκό) πρόβλημα, να είναι διαθέσιμος και ο Βερστράτε γιατί αυτή η ομάδα προσπαθεί να ανταποκριθεί απέναντι σε αντίστοιχες οι οποίες έχουν την πολυτέλεια των επιλογών. Ο Αρης δεν την έχει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.