Ανοιχτό το θέμα του Πόντους Βέρνμπλουμ

Metrosport Team26 Ιουλίου 2020

Μέσα στις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν τις επόμενες ημέρες για την διαμόρφωση του νέου ρόστερ της ομάδας, συμπεριλαμβάνεται και το θέμα του Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος είχε τραυματιστεί τον Δεκέμβριο του 2018 στην Λιβαδιά, έκτοτε δεν μπόρεσε να συμμετέχει σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας, ενώ και το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε βασικό στάδιο προετοιμασίας. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, συμμετείχε στις προπονήσεις, όμως ο Αμπέλ Φερέιρα δεν του έδωσε ούτε λεπτό συμμετοχής στα 10 ματς των πλέι οφ καθώς και στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ο Βέρνμπλουμ δεν έπεισε τον Πορτογάλο προπονητή για την επιστροφή του στην δράση. Προφανώς διότι δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά.

Μπορεί κάτι να αλλάξει εν όψει της νέας σεζόν; Και σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου, καθώς ο Βέρνμπλουμ έχει συμβόλαιο με την ΠΑΕ για ένα ακόμη χρόνο, έως το επόμενο καλοκαίρι, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το 1,4 εκατομμύριο ευρώ. Θεωρείται δεδομένο πως στις συζητήσεις που θα γίνουν και στα πλαίσια εξορθολογισμού του μπάτζετ της νέας σεζόν, θα προταθεί στον Βέρνμπλουμ να εισπράξει λιγότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ή να βρει ομάδα για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Στον ΠΑΟΚ, αυτή την στιγμή, δεν τον υπολογίζουν. Με λίγα λόγια, η προετοιμασία στα τέλη Ιουλίου, θα αρχίσει με τον Σουηδό μέσο να θεωρείται ως ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Υπάρχει βεβαίως και το άλλο ενδεχόμενο. Να πατήσει ο Βέρνμπλουμ πάνω στο συμβόλαιό του, να μην δεχθεί καμία μείωση αποδοχών και για να αποχωρήσει πρόωρα, να ζητήσει όλο το ποσό που αναγράφεται στην σύμβασή του. Πάντως από τον ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις, ένα «βελούδινο» διαζύγιο, που δεν θα κοστίσει πολύ στην ΠΑΕ. Είναι ανοιχτό λοιπόν το θέμα του Βέρνμπλουμ και μένει να ξεκαθαρίσει, παρά το συμβόλαιο που έχει σε ισχύ, για ένα ακόμη χρόνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.