Ανοιχτή πληγή οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη και τους περισσότερους δήμους

Δημήτρης Κανελλάκης17 Ιουνίου 2022

Το θέμα των εγκαταστάσεων οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ερασιτεχνικών συλλόγων ποδοσφαίρου στο νομό Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτή πληγή.

Για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ας μην το συζητάμε καλύτερα. Η υποδομή είναι ανύπαρκτη. Αν διαχωρίσουμε κάποιες περιπτώσεις στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη (γήπεδο Καραμπουρνιώτη), Καλαμαριάς (γήπεδο Αριστοτέλη), Νεάπολης-Συκεών (γήπεδο Κεραυνού), οι οποίες κυριολεκτικά αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα (αν μου διαφεύγουν και κάποιες άλλες ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τη μη αναφορά τους), στους υπόλοιπους δήμους η κατάσταση δεν είναι απλά άσχημη, είναι τραγική.

Σε ορισμένους δήμους ίσως να είναι και χειρότερα από τραγική. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Λαγκαδά. Ενός πολύ μεγάλου σε έκταση δήμου, με πολλά χωριά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και γήπεδα τα οποία είναι δημοτικά.

Για τον δήμο Λαγκαδά, λοιπόν, για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εδώ και τέσσερα, τουλάχιστον, χρόνια, 250.000 ευρώ... παρκαρισμένα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για έργα βελτίωσης αποδυτηρίων, συντήρησης αγωνιστικών χώρων, ανακατασκευής κερκίδων κ.ά, υπό μία και μόνη προϋπόθεση: να νομιμοποιήσει και να αδειοδοτήσει τις εγκαταστάσεις.

Ένας δήμος με 45, αν δεν κάνω λάθος, χωριά, άρα με τόσα, πάνω-κάτω, γήπεδα, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να λυθούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους και να τις διαθέσει στη νεολαία, στους ερασιτέχνες που αθλούνται και αγωνίζονται στους συλλόγους οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλα αυτά τα χωριά.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο δήμος Λαγκαδά. Είναι, πρωτίστως, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Χρόνια τώρα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης επισημαίνει το πρόβλημα της ανυπαρξίας υποδομών ως προς τις εγκαταστάσεις, καταθέτει προτάσεις, όμως, όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, απευθύνεται σε... ώτα μη ακουόντων.

Η λέξη... ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει την κατάσταση που υπάρχει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.