Ανησυχία και προβληματισμός για το μπάχαλο που επικρατεί

Δημήτρης Μπούζας07 Οκτωβρίου 2020

Ανήσυχος και προβληματισμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ για τα όσα συμβαίνουν γύρω του εδώ και αρκετό καιρό βέβαια, αλλά σε ένα ιδιαίτερα περίεργο και ποδοσφαιρικά ακαταλαβίστικο σκηνικό τώρα τελευταία. Αδυνατεί να κατανοήσει πως είναι δυνατόν όλα αυτά τα εξωφρένικα πέρασαν, εγκαταστάθηκαν και διακινήθηκαν μέσα στον «οργανισμό ΠΑΟΚ» ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Και το κυριότερο πως το επέτρεψε - αν το επέτρεψε - ο ιδιαίτερα ευαίσθητος μεγαλομέτοχος. Σε αυτό το σημείο βέβαια δεν αποκλείεται (για να μην πω ότι το θεωρώ και σίγουρο) ότι υπάρχει το ενδεχόμενο της στρεβλής ενημέρωσης και παραπληροφόρησης του. Κάτι ασφαλώς που επιβεβαιώνεται στην υπόθεση του Βιεϊρίνια. 

Αδυνατεί λοιπόν ο ΠΑΟΚτσής να κατανοήσει με ποιο σκεπτικό και με ποια δικαιολογία ο νέος τεχνικός διευθυντής (προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του Φερέιρα) ξεκίνησε τη θητεία του, αντί να ενισχύσει του ρόστερ, με την περαιτέρω αποδυνάμωση του. Ξεπουλώντας στην κυριολεξία σε μερικές περιπτώσεις για λίγα ψίχουλα, σημαντικές και βασικές μονάδες που είχαν απομείνει. Σε πρώτο στάδιο ο Γερμανός ενώ είχε υποσχεθεί και αναλάβει την ευθύνη η ομάδα στην καλοκαιρινή της προετοιμασία να έχει όλους εκείνους τους παίκτες που θα επέλεγε για να την στελεχώσουν, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Και όχι μόνο δεν εκπλήρωσε την υπόσχεση αυτή, αλλά προχώρησε σε συμφωνίες με διαρκείς αποχωρήσεις σημαντικών μονάδων όπως προαναφέραμε, την ώρα μάλιστα που η ομάδα αγωνιζόταν να πετύχει το μεγαλύτερο στόχο της ευρωπαϊκής της ιστορίας. 

Στέλνει επί παραδείγματι στα γρήγορα τον Άκπομ με 1,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς καν να σκεφτεί να ζητήσει ένα μικρό διάστημα παραμονής του για να βοηθήσει στην προσπάθεια που γινόταν. Ο Γερμανός λοιπόν που βαρύνεται με έλλειψη προγραμματισμού και σωστού μεταγραφικού σχεδιασμού, κάτι απαράδεκτο για ένα κλαμπ σαν τον ΠΑΟΚ, έχει αποδείξει στην μέχρι τώρα θητεία του, ότι ενεργεί αποσπασματικά, πρόχειρα και χύμα.

Αντί λοιπόν να επιτιμηθεί και να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, του δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσει και προσπαθεί να συμμαζέψει τα συμμάζευτα, με έναν τρόπο συγκεχυμένο και με απεγνωσμένες κινήσεις που εκθέτουν τον ΠΑΟΚ. Συμφωνίες που φτιάχνουν και χαλάνε η μία πίσω από την άλλη, στόχοι που αλλάζουν ο ένας μετά τον άλλον, περιπτώσεις για γέλια όπως αυτή του τύπου «θα πάρω αυτόν τον παίκτη, αλλά θα μεσολαβήσεις για να πάρω κι έναν άλλο που θέλω», διακωμωδούν και εκνευρίζουν. Ο Μπίσεσβαρ ήταν έτοιμος να φυγει. 

Τον κρατήσαμε την τελευταία στιγμή για να παζαρέψουμε τον Πέλκα. Τώρα γιατί θέλουν να φύγουν από τον ΠΑΟΚ του Ιβάν που αποτελούσε το όνεριο του κάθε παίκτη, είναι κάτι που έχει εξηγήσεις αλλά που χρειάζεται ασφαλώς και συζήτηση. Το πρόβλημα πλέον που προκύπτει είναι η λειτουργία του όλου «οργανισμού ΠΑΟΚ». Γιατί μη μου πείτε ότι δεν είναι ανησυχητικά όλα αυτά που συνέβησαν στο πρόφατο παρελθόν και που εξακολουθούν να συμβαίνουν. 

Νομίζω πως δικαιολογημένα ο κόσμος του ΠΑΟΚ προβληματίζεται όχι μόνο για το τωρινό μπάχαλο, αλλά γυρνώντας λίγο πιο πίσω τη σκέψη του και για άλλες μυστηριώδεις και αντιποδοσφαιρικές περιπτώσεις. Η διακοπή μπορεί να δώσει χρόνο και τροφή για σκέψη. Για αυτοκριτική που δεν γίνεται. Για κωλοτούμπες όπως έγινε με τον Μάτος. Ίσως και για αναθεωρήσεις πάνω στο θέμα Βιεϊρίνια. Για τον αθλητή υπόδειγμα, για τον οποίο τα γνωστά παπαγαλάκια διακίνησαν το σενάριο ότι δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια!!! Άκουσον, άκουσον! Τόσο θράσος!

ΥΓ1: Διάβασα ότι ο Βιεϊρίνια ήταν στο προσκύνημα της μνήμης για τα αδικοχαμένα αετόπουλα. Οτι τον πλησίασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και τον ρώτησαν για την περίπτωση του. Σεμνός και ευγενής τους απάντησε απλά: «Ξέρετε πόσο αγαπώ τον ΠΑΟΚ». Διάβασα επίσης ότι πέρασαν από μπροστά του ο Καρυπίδης και ο Κρέσπο και δεν τον χαιρέτησαν! Αξιος ο μισθός τους!

ΥΓ2: Άρχισαν τα γνωστά ουρλιαχτά και γκαρίσματα οι του λιμανιού. Όπως ακριβώς και πέρυσι. Γνωστή η μέθοδος, το ίδιο γνωστή και η γελοιότητα τους. Πέρυσι κατηγορούσαν τους διαιτητές, φέτος κατηγορούν τα... μηχανήματα. Δεν έχουν αρχή και τέλος οι αθεόφοβοι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.