Ανεξέλεγκτη η αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου

Metrosport Team05 Μαρτίου 2022

Από την άλλη το ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το χθεσινό +30% σε μία ημέρα, που σόκαρε τους πάντες υποχώρησε μόλις κατά 5% σε σχέση με χθες, παραμένοντας δηλαδή σε επίπεδα που μόνο ανησυχία προκαλούν.

Αρχικά σήμερα οι αγορές κινήθηκαν σε σχετική ηρεμία με τις τιμές να παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις, προφανώς με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, οι πιέσεις άρχισαν να εντείνονται και το κλίμα βάραινε ιδιαίτερα, αρχικά στις τιμές των μετοχών και εν συνεχεία στις τιμές των εμπορευμάτων.

Αυτή την στιγμή η τιμή του φυσικού αερίου είναι στα 211 ευρώ η μεγαβατώρεα, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τις χθεσινές τιμές αρκετά πάνω του 20%

Το πετρέλαιο μετά την χθεσινή πτήση προς τα 120 δολάρια το βαρέλι και την υποχώρηση στη συνέχεια, αυτή την στιγμή κινείται στα 114,30 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 3,5%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιούνται μαζικές ρευστοποιήσεις με τον δείκτη Dax στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 490 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,6%. Στο Παρίσι οι απώλειες βρίσκονται κοντά στο 4%, πάνω από 3% στο Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο οι απώλειες προσεγγίζουν το 5%.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω από 3%. Τέλος αρνητικό προμηνύεται το άνοιγμα στην Νέα Υόρκη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.