Άνετη νίκη με ηγέτη Ινγκασον και αεράτο Κωνσταντέλια

Χρύσανθος Δοβλέτογλου05 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα με 2-0, με δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο, με κεφαλιά του Ινγκασον και πέναλτι του Σβαμπ και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές. Ηγετική παρουσία από τον Ινγκασον, θετικός και πάλι ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο

Το ματς άρχισε με φάση για τον ΠΑΟΚ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ράφα Σοάρες γέμισε με σέντρα στην περιοχή, ο Ζίβκοβιτς βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Αθανασίου είχε απάντηση και είπε «όχι» στον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Ακολούθησε στο 4' δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί που έφυγε πολύ πάνω από την εστία και στο 8' ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ. Ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε φάουλ και ο Ινγκασον με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι ασπρόμαυροι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα.

Ο Σάστρε σέντραρε και ο Σόρια τράβηξε τον Ολιβέιρα μπροστά από την εστία, την ώρα που ο Πορτογάλος ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Περράκης έδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα, ο Σβαμπ ευστόχησε και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς νωρίς ασφαλές προβάδισμα στο σκορ. Ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος και στο 23' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα στρώθηκε στον Κωνσταντέλια στο ύψος της περιοχής, ο νεαρός πλάσαρε, όμως, η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ, από εκεί και πέρα, απείλησε δύο κολλητές φορές, στο 40' και στο 41'. Αρχικά με αριστερό σουτ του Ολιβέιρα που έβγαλε με υπερένταση ο Αθανασίου και στην εξέλιξη της φάσης, με εξ' επαφής κεφαλιά του Ίνγκασον που έφυγε μόλις άουτ. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες στιγμές του πρώτου μέρους.

Ο Κοτάρσκι έσωσε το 2-1

Ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος και στο δεύτερο μέρος και στο 48' χρειάστηκε ένα σωτήριο τάκλιν του Παντελάκη για να ανακοπεί ο Ολιβέιρα στην μικρή περιοχή. Ο ΠΑΣ έγινε επικίνδυνος στο 50', όταν ο Ροσέρο έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Κουλιεράκη, πήρε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία.

Το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του και η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74' με ένα συρτό σουτ του Σάστρε που πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα κεφαλιά του Φιλίπε από το ύψος του πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ, απλώς, διαχειρίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, χωρίς να κυνηγήσει το τρίτο τέρμα, και έφτασε τελικά σε μία άνετη επιτυχία.

MVP

Ο Ινγκασον είχε ηγετική παρουσία, ως συνήθως στην άμυνα, ενώ σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά το πρώτο τέρμα του ΠΑΟΚ που έδιωξε το άγχος από την Τούμπα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Περράκης δεν έδειξε κάποιες χτυπητές κάρτες σε παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο. Κατά τα άλλα δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης (64' Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (71' Φιλίπε), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79' Μπράντον).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Λώλης (81' Παμλίδης), Λιάσος (90+ Τσίρης), Ροσέρο (90+ Τσαβός), Φοφανά (46' Μορέιρα), Μπάλαν (64' Σταματελόπουλος).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.