Ανετη επικράτηση του ΠΑΟΚ με θεατή τον Πασχαλάκη

Γιώργος Καστάνης11 Μαΐου 2021

Νέα νίκη, με καθαρό σκορ πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Άρη, «κλείδωσε» την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, σε ένα σκληρό ματς, από τα αντικανονικά πολλές φορές μαρκαρίσματα των παικτών των Κιτρίνων και πλέον μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου στις 22 Μαϊου.

Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο (όπως μας έχει συνηθίσει στα πλέι οφ), είχε την απόλυτη υπεροχή, έχασε ευκαιρίες, ήταν με λίγα λόγια η ομάδα που διεκδίκησε με επιμονή την νίκη και την πέτυχε. Για να ανοίξει το σκορ με πέναλτι, έπρεπε ο διαιτητής που έχασε την φάση της παράβασης να συμβουλευτεί τον VAR και να καταλογίσει την ορθότητα της παράβασης. Εκεί ψύχραιμα ευστόχησε ο Σβαμπ και έβαλε τις βάσεις για την εικράτηση, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με άνετο πλασέ, έβαλε την πινελιά, μετά την εξαιρετική ασίστ του Ενέα Μιχάι που πήρε την μπάλα από το καθαρό κλέψιμο του Μουργκ.

Ο Αυστριακός μάλιστα που μπήκε αλλαγή, είχε μία σπάνια ευκαιρία να σκοράρει από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε αρχικά στο πόδι του Μπεναλουάν και στη συνέχεια την έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες στα πλέι οφ, δύο επί της ΑΕΚ, δύο επί του Άρη, μία επί του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τις δύο ισοπαλίες με τον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό, συγκεντρώνει περισσότερους βαθμούς από τους αντιπάλους του και δικαίως βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Ο Λευκορώσος διαιτητής θα μπορούσε να αποβάλει απευθείας τον Μπρούνο Γκάμα στον αντικανονικό μαρκάρισμα που έκανε στον Βιεϊρίνια, με αποτέλεσμα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ να αντικατασταθεί αναγκαστικά.

Οι καλύτεροι του Δικεφάλου ήταν οι Μπάμπα, Ροντρίγκο και Σβαμπ. Ολοι βεβαίως ανταποκρίθηκαν και ενδεικτικό της ανωτερότητας του, στο παιχνίδι, είναι και το γεγονός πως ο Πασχαλάκης στο μεγαλύτερο διάστημα, ηταν θεατής της αναμέτρησης.

Από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης: Η δυναμική είσοδος του Μιχάι που έβγαλε την ασίστ στον Αντρίγια για το δεύτερο γκολ και η πολύ καλή απόδοση του Λευτέρη Λύρατζη στο διάστημα που αγωνίστηκε, δείχνοντας πως ο νεαρός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στη συνέχεια. Απομένουν δύο αγώνες στα πλέι οφ, ο Γκαρσία ζητά την νίκη και στους δύο, όμως πρακτικά θα προχωρήσει και σε διαχείριση του υλικού, για να είναι φρέσκοι οι περισσότεροι στον μεγάλο τελικό για να έρθει μία ακόμη κούπα στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.