Ανεπανόρθωτη η ζημιά… Πεταμένα λεφτά!

Αρις Νικολάκης19 Φεβρουαρίου 2021

 Λέγαμε τις προάλλες για τις μεταγραφές «μια τρύπα στο νερό» Εσίτι, Τσόλακ, Αουγκούστο και λοιπών (Ζαμπά, Ρέι…). Μην τους; αραδιάσουμε εδώ και τώρα όλους. Η ζημιά του ΠΑΟΚ από αυτές τις – τρόπος του λέγειν – επενδύσεις δεν είναι βέβαια, μόνον οικονομική . Είναι κι αγωνιστική. Είναι συνάμα κι ο χαμένος χρόνος από αυτά τα πεταμένα λεφτά.

Τα κενά από αυτή τη ζημιά δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν καλύπτονται. Δεν γυρίζει πίσω το ρολόι. Δεν επιστρέφουν οι χαμένες ευκαιρίες. Με κορυφαία εξ αυτών την ευκαιρία για πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με άλλα λόγια; Είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά για τον ΠΑΟΚ. Είναι πεταμένα τα λεφτά!

Το μοιρολόι βέβαια, πάνω από τις στάχτες των καμένων ονείρων του ΠΑΟΚ… Δεν τα ζωντανεύει. Ο γέγονε, γέγονε. Κακώς γέγονε, δε λέμε αλλά… Η ζωή συνεχίζεται. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι, να μην γίνουν ξανά τέτοιες μεταγραφικές επενδύσεις. Να γίνουν – μάλλιασε …το χέρι μας να το γράφουμε – μαθήματα, τα παθήματα.

Ακόμη κι η απόδοση ευθυνών δεν ζωντανεύει τα καμένα όνειρα. Κυρίως μάλιστα, δε ζωντανεύει το όνειρο των Ομίλων του Τσάμπι0νς Λιγκ. Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ το έκαψαν κόντρα στην Κράσνονταρ.

Είπαμε όμως, αυτό πάει. Πέρασε. Το άλλο έχει σημασία. Αυτό το οποίο έρχεται. Η ανοικοδόμηση του ΠΑΟΚ. Φυσικά και δεν κατέρρευσε. Τέτοιου επιπέδου ομάδες δεν καταρρέουν. Φυσικά και ξανά προς την δόξα τραβά. Όπως και να το κάνουμε όμως, η αποτυχία για δεύτερη χρονιά στο Πρωτάθλημα είναι βαρύ πλήγμα. Πρόκειται για ισχυρότατη σεισμική δόνηση…

Ως εκ τούτου για να μην πάει ολότελα στον… αγύριστο η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, έχει ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία, να θέσει – αν μη τι άλλο – τα θεμέλια για την αναδημιουργία του. Κι ο κλήρος γι’ αυτήν την αναδημιουργία έπεσε στον Πάμπλο Γκαρσία.

Τόσο ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, όσο ο Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητής έχουν την κορυφαία ευκαιρία, να φτιαχθούν. Και στις απαιτήσεις του κόσμου τους να ανταποκριθούν. Αρκεί στόχος τους να είναι το φτιάξιμο της ομάδας τους εξ αρχής για να μην απλά, στοχεύει ψηλά αλλά και πετυχαίνει ανάλογους στόχους.

Δυστυχώς υποχρεούνται κι ο ΠΑΟΚ ως ομάδα κι Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητής να υφίστανται την ανεπανόρθωτη ζημιά από τα πεταμένα λεφτά σε ατυχείς (sic) μεταγραφές. Θα κουβαλήσουν κι ο ΠΑΟΚ κι ο Πάμπλο Γκαρσία το βάρος (και τις συνέπειες και τις συνέπειες) αποτυχημένων μεταγραφικών κινήσων.

Κι είπαμε: Μήτε τα λεφτά από αυτές επιστρέφουν σε αυτές, μήτε οι ευκαιρίες θα δοθούν και πάλι. Χρειάζονται σαφώς κι άλλα λεφτά για άλλες(σώφρονες…) μεταγραφές. Χρειάζονται κι άλλες ευκαιρίες. Είναι στις δυνατότητες και του ΠΑΟΚ ως ομάδα και του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή του ΠΑΟΚ… Κι έχει σημασία τούτο καθώς το θέμα τεχνικής ηγεσίας δεν είναι μόνον αγωνιστικό αλλά και είναι ψυχολογικό και πνευματικό. Ο δε, «Τσε» έχει μυαλό και ψυχή για να στηρίξει την αναδημιουργία με την καθολική στήριξη των φίλων του «δικέφαλου»!

Είναι λοιπόν – επαναλαμβάνουμε - στις δυνατότητες και του ΠΑΟΚ ως ομάδα και του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή του ΠΑΟΚ τα θεμέλια της ανοικοδόμησης. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Για να μην πούμε συγκυρία…

Χρειάζεται πάντως, σκληρή δουλειά. Υπομονή. Επιμονή. Κι αισιοδοξία. Ο αισιόδοξος – βλέπετε – από κάθε καταστροφή προσδοκά μια ευκαιρία. Ο απαισιόδοξος; Από κάθε ευκαιρία προσδοκά μια καταστροφή.

Κι είναι καταστροφή για το επίπεδο τού ΠΑΟΚ ως οργανισμού - εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε – η απώλεια τίτλων κι η (κατά συρροή…) μη πρόκριση στον Τσάμπιονς Λιγκ. Για να επιμείνουμε. Η υφιστάμενη ζημιά του πρόσφατου παρελθόντος δεν μπορεί να επανορθωθεί. Ο ΠΑΟΚ βέβαια, μπορεί επί του παρόντος να θωρακιστεί για να την υπερβεί στο εγγύς μέλλον!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.