Ανεμβολίαστοι: Αυτές είναι οι κυρώσεις που θα τους επιβληθούν

Metrosport Team12 Ιουλίου 2021

Η μείωση του ρυθμού νέων εμβολιασμών που προγραμματίζονται και ο σημαντικός αριθμός πολιτών άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι προκαλεί ανησυχία για την δυνατότητα αντιμετώπισης ενός τέταρτου κύματος, ειδικά από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτό οδηγεί σε επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου. Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί με την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.  

Η δυσκολία εντοπίζεται στον καθορισμό των κυρώσεων για όσους επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, καθώς «η μετακίνηση σε μη μάχιμες θέσεις, δεν μπορεί να θεωρείται ποινή», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Αυτό που εξετάζεται είναι η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και να παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Η εκτενής επεξεργασία αυτού του σχεδίου είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.