Ανδριόπουλος: «Άλλα διπλώματα προπονητών αναγνωρίζει ο Αυγενάκης και άλλα η ΕΠΟ»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Ο Πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου, Λάμπρος Ανδριόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που δεν μπορούν να βγάλουν οι προπονητές με δίπλωμα UEFA C και τα προβλήματα που προκαλούνται. Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Στις προηγούμενες δύο Γενικές Συνελεύσεις που πήρα το λόγο στην ΕΠΟ έθεσα αυτό το πρόβλημα που υπάρχει με την σχετική άδεια που ζητάει το κράτος, δημιουργώντας το Μητρώο και για τις ομάδες και για τους προπονητές. Στην UEFA ισχύει ότι η ταυτότητα τριετίας που βγάζει ο προπονητής από την UEFA είναι η άδεια που έχει ο προπονητής για να κάθεται στους πάγκους είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. 

Εδώ δημιουργήθηκε ένα θέμα με τον αθλητικό νόμο, με το Μητρώο που έχει κάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας μια πρόσθετη άδεια, η οποία ονομάστηκε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, η οποία ήταν από τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα διπλώματα προπονητών τα είχε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ήταν υπεύθυνη όσο αφορά τα διπλώματα των προπονητών. Αυτά πέρασαν στην αρμοδιότητα της ΕΠΟ, δημιούργησε μια εκπαιδευτική ομάδα, η οποία δίνει και τα διπλώματα, με αποτέλεσμα λόγω της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα σε ΕΠΟ και ΓΓΑ να έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με ορισμένα παιδιά που δεν κατέχουν τη σχετική άδεια που ζητάει το υπουργείο. Μετά από διαπραγματεύσεις λύθηκε εν μέρει. Κάποια διπλώματα από το UEFA B και πάνω τα αναγνωρίζει ο υπουργός και δεν αναγνώριζε το UEFA C, το οποίο είχε υποσχεθεί η ΕΠΟ να το αναβαθμίσει με πρόσθετες ώρες, με αποτέλεσμα πολλοί προπονητές και ομάδες να μην μπορούν να βγάλουν τη συγκεκριμένη άδεια, αν και το UEFA C είναι ένα δίπλωμα που αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες, δηλαδή τα τμήματα υποδομής των ομάδων.

Νομίζω σε μια συνάντηση που έγινε το Υπουργείο δέχτηκε, εφόσον γίνουν οι πρόσθετες ώρες, να λυθεί το θέμα με την άδεια. Το πρόβλημα ουσιαστικά δημιουργήθηκε με το Μητρώο, όταν ένα σωματείο θέλει να μπει στο Μητρώο και του ζητούν το πτυχίο του προπονητή και εκείνο είναι UEFA C δεν μπορεί να γραφτεί, είτε είναι Β κατηγορία, είτε είναι Γ κατηγορία. Περίπου 1.800-2.000 προπονητές είναι χωρίς ομάδα. Νομίζω ότι έχει βρεθεί η χρυσή τομή για να λυθεί το πρόβλημα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.