Ανδράλας: «Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος, ο ΠΑΟΚ άργησε να βρει την ταυτότητά του»

Metrosport Team04 Μαρτίου 2022

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μιχάλη Γρηγορίου στη Λαμία, Πάρης Ανδράλας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τη φετινή πορεία της Λαμίας και για το λόγο της απομάκρυνσης του ίδιου και του Έλληνα τεχνικού από την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά δήλωσε: «Είχαμε ένα 15μηνο πολύ έντονο, γιατί και πέρυσι παραλάβαμε την ομάδα με δύο βαθμούς. Καταφέραμε να σωθεί η ομάδα, τερματίσαμε στη 10η θέση. Την καινούρια χρονιά είχαμε όνειρα, φιλοδοξίες. Θεωρώ μέχρι ένα σημείο και καλό ποδόσφαιρο παίξαμε και τα αποτελέσματα είχαμε.

Κάναμε μια μεγάλη πρόκριση με τον Άρη. Τα δύο ματς στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό ήταν μια πρόκληση για εμάς, αλλά μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που κερδίσαμε, είχαμε 9-10 κρούσματα και θεωρώ ότι ήταν κομβικό σημείο για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας, χάσαμε το δρόμο, τη συνοχή μας. 

Δεν το λέμε ως δικαιολογία, δεν είναι του χαρακτήρα μας. Η Λαμία είναι μια ομάδα που βασιζόταν στο ομαδικό πνεύμα, στα καλά αποδυτήρια, από την ένταση στο παιχνίδι της και ήταν ανταγωνιστικοί με τις μεγάλες ομάδες και με τις ομάδες που είχαμε τον ίδιο στόχο, αλλά κάποια μετά την πρόκριση στο Κύπελλο και τον αγώνα με τον ΟΦΗ έχασε η ομάδα την ταυτότητά της.

Δεν μπορώ να πω πως μας επηρέασε η πρόκριση επί του Άρη, γιατί μετά είχαμε 3 μέρες ξεκούραση και μετά τον ΟΦΗ, το οποίο κερδίσαμε. Μοιραία μετά έπρεπε να γίνει μια αλλαγή, εμείς για το καλό της ομάδας και κυρίως κ.Γρηγορίου, οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα και ήταν βασικός συντελεστής και της περσινής χρονιάς που σώθηκε η ομάδα, αλλά και για φέτος. Ξέρουμε όλοι ότι με τα άσχημα αποτελέσματα την πληρώνει ο προπονητής, πρέπει να φύγει ο προπονητής για εμένα, μήπως αλλάξει αυτοπεποίθηση των παικτών, όχι τόσο στο αγωνιστικό.

Ως διοίκηση η ομάδα και ο κ.Παπαϊωάννου στήριξε το προπονητικό τιμ και τον κ.Γρηγορίου, οι έξι ήττες που κάναμε ήταν πολλές, δεν το δεχόμασταν και εμείς προπονητικά, σημαίνει ότι δεν εμπνέεις πλέον, εμείς το κάναμε για το καλό της ομάδας. Δεν μπορούν να φύγουν 20 ποδοσφαιριστές». 

Αν ισχύει κάτι αντίστοιχο με τον Άκη Μάντζιο και τον Άρη, απάντησε: «Η κατάσταση με τον κ.Μάντζιο νομίζω πως ξεκίνησε με τον αποκλεισμό από την Αστάνα, μετά συνεχίστηκε με κάποιες ήττες, όπως με το 0-5 από τον ΠΑΣ, συν τον αποκλεισμό από το Κύπελλο από τη Λαμία. 

Στηρίχθηκε με βάσει αποτελεσμάτων και καταστάσεων, είχε μια ανταγωνιστική εικόνα, υπήρχαν χρονικοί περίοδοι που έπαιξε παρά πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήταν έργο του Μάντζιου, αλλά από εκεί και πέρα οι ήττες μαζεύονται και φεύγει ο προπονητής. 

Το πιο κοντινό παράδειγμα είναι ο Μπιέλσα που έφυγε από τη Λιντς, επειδή δεν μπορούσε η ομάδα να κάνει νίκη. Εμείς θεωρούσαμε προπονητικά ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε, αλλά να σου δώσει και άλλη πίστωση χρόνου είναι μια άλλη συζήτηση».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω πως ξεκινάει κάποιο παιχνίδι να είναι στα χαμένα. Στο πρώτο γύρο στην Τούμπα ήμασταν 2-1 μέχρι το 92΄, ισοφαρίσαμε με ένα γκολ που θα μπορύσε να είχε μετρήσει, ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλο το ματς. Τώρα είναι διαφορετική η κατάσταση και η εικόνα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ θεωρώ θα έχει πολλές αλλαγές, επειδή έχει τον αγώνα με τη Γάνδη. 

Η Λαμία όπως είναι τα δεδομένα τώρα έχει μεγαλύτερο κίνητρο, δεν νομίζω πως είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ».

Για το αν η βαθμολογία είναι αντιπροσωπευτική μετά και την επιστροφή των έξι βαθμών στον Άρη: «Η βαθμολογία λέει σχεδόν πάντα την αλήθεια, μπορεί να είναι λίγο αλλοιωμένη στα πρώτα παιχνίδια, μπορεί είναι αλλοιωμένη τις πρώτες 7-8 αγωνιστικές, όταν έχει τελειώσει πλέον το πρωτάθλημα και έχει τόση μεγάλη διαφορά ο πρώτος με το δεύτερο και ο δεύτερος με τους υπόλοιπους, θεωρώ δίκαιη είναι αυτή η βαθμολογία. 

Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, είναι δίκαια μπροστά, ο ΠΑΟΚ άργησε να βρει την ταυτότητά του, από το Δεκέμβρη και μετά είναι πολύ καλύτερος από το ξεκίνημα της σεζόν, οι υπόλοιποι είναι με πολλά σκαμπανεβάσματα. Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θέλουμε να υπάρχουν 4-5 ομάδες να παλεύουν για το πρωτάθλημα».

Τέλος, στο ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει τη Γάνδη, είπε: «Ως διοργάνωση το Conference League δεν έχει καμία σχέση με το Europa League και το Champions League, είναι ένα κλικ πιο κάτω σε όλα. 

Έχει καλές ομάδες, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να περάσει τη Γάνδη, δεν βλέπω διαφορές, αν και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη από τη Γάνδη, μπορεί να περάσει και να πάει στους "8"». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.