Ανδράλας: «Γιατί ξεχωρίζω Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο και Ιταλία»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2021

Ο Πάρις Ανδράλας μίλησε στο Metropolis 95.5 και τον Δημήτρη Καννελάκη για το EURO που ξεκινάει σε μερικές ημέρες και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. «Πλέον έχουν προσαρμοστεί οι παίκτες σε άδειες κερκίδες. Σίγουρα αυτό, βέβαια, δεν είναι ευχάριστο για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ο κόσμος δίνει ένταση και ρυθμό. Θα υπάρχουν και κάποιοι θεατές και νομίζω θα δούμε ένα συναρπαστικό τουρνουά και καλό ποδόσφαιρο. Αν και θα παίξει ρόλο η καταπόνηση των παικτών, η ποιότητα τους, όμως, θεωρώ ότι θα υπερισχύσει» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν φαβορί, όπως σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Εγώ ξεχωρίζω την Γαλλία, την Αγγλία, το Βέλγιο και την Ιταλία. Η Γαλλία από την μέση και μπροστά με Εμπαμπέ, Γκριεζμάν και Μπενζεμά, αλλά και λίγο πιο πίσω τον Καντέ, είναι υπερπλήρης. Στο Βέλγιο είναι χρόνια ο ίδιος προπονητής, το ρόστερ πάλι περιλαμβάνει μεγάλους παίκτες, ενώ με τον σχηματισμό 3-4-2-1, που τον ακολουθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δίνει μεγάλη βοήθεια στον Λουκάκου.

Όσον αφορά την Αγγλία, η ένταση και το τέμπο της της δίνει μία δυναμική, ενώ η Ιταλία μετά από μία κοιλιά που έκανε, πλέον, με παίκτες μπροστά όπως οι Ιμόμπιλε και Ινσίνιε και έναν προπονητή που εμπνέει την εθνική ομάδα, μπορεί να φτάσει ψηλά».

Υπογράμμισε ότι: «Αν μία ομάδα ξεκινήσει καλά και πάρει αυτοπεποίθηση μπορεί να συνεχίσει έτσι. Παραδοσιακά βλέπουμε μία ομάδα έκπληξη σε τέτοιες διοργανώσεις. Μία τέτοια σε αυτό το Euro θα μπορούσε να είναι η Ελβετία, με έναν προπονητή που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και ένα 3-5-2 με ψηλά τις γραμμές, θέλει να καθορίζει αυτή τα παιχνίδια. 

Δύσκολα, πάντως, ομάδες που έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού να τον αλλάξουν σε αυτά τα σημαντικά ματς. Όπως, για παράδειγμα, το Βέλγιο και η Αγγλία. Ειδικά όταν το τουρνουά είναι μικρό δύσκολα κάποιος προπονητής θα πειραματιστεί».

Για τα φαβορί των ομίλων σημείωσε: «Όλοι οι όμιλοι είναι ξεκάθαροι, εκτός από της Πορτογαλίας που είναι με Γαλλία και Γερμανία. Νομίζω ότι είναι ο πιο δύσκολος, στους υπόλοιπους υπάρχουν φαβορί», ενώ για την απουσία της εθνικής μας επεσήμανε: 

«Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Είναι μικρές. Η φουρνιά η συγκεκριμένη είναι σε καλό επίπεδο, έχει περιθώρια εξέλιξης και ο προπονητής προσπαθεί να επιβάλλει έναν τρόπο παιχνιδιού. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει να πάει σε μεγάλο τουρνουά. Είναι σημαντικό το πρωτάθλημά μας να είναι δυνατό. Είδαμε τώρα ενίσχυση στους προπονητές και θεωρώ ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα είναι καλύτεροι από την προηγούμενη χρονιά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.