Ανχελίνιο, η επιτομή του full-back

Δημήτρης Μπασμπαρέλας22 Οκτωβρίου 2020

Εχει βάλει τέσσερα γκολ σε τρία σερί επίσημα παιχνίδια. Προσέξτε, δεν είναι επιθετικός.

Οποιος είδε, όμως, τον αγώνα της Λειψίας με την Μπασακσεχίρ το βράδυ της Τρίτης για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League (20/10), δεν γίνεται να μην έμεινε με ανοικτό το στόμα, με αφορμή την κίνησή του στο πρώτο γκολ. Θα τη ζήλευαν αναμφίβολα ουκ ολίγοι επιθετικοί. "Μαγεία".

Για ποιον ο λόγος; Για τον Χοσέ Ανχελ Εσμορίς Τασέντε, όπως είναι το πλήρες όνομά του ή απλά Ανχελίνιο. Ο 23χρονος Ισπανός αγωνίζεται στη Λειψία ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι αριστερός μπακ, ωστόσο αγωνίζεται σε όλη την πτέρυγα. Για παράδειγμα, στο ματς κόντρα στους Τούρκους αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ.

Αποκορύφωμα; Τα δύο “κολλητά” γκολ του σε διάστημα πέντε λεπτών, με τα οποία οι Γερμανοί μπήκαν με το δεξί στους ομίλους.

Πάλι ως δανεικός

Είναι η επιτομή του αριστερού full-back. Πέρσι, στο δεύτερο μισό, όταν και επικυρώθηκε ο δανεισμός του, παρουσίασε σπουδαία δείγματα γραφής τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ευρώπη, μέσω της πορείας, την οποία έκανε η Λειψία του Νάιγκλεσμαν ως τα ημιτελικά του Champions League και ήταν από τους κορυφαίους στη θέση (13 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ).

Οι “ταύροι” μπόρεσαν και τον κράτησαν στο ρόστερ και για τη σεζόν 2020/21 και έχουν μάλιστα οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι για επιπλέον τέσσερα χρόνια.

Εχει κάνει σχεδόν τον γύρο της Ευρώπης, ενώ έπαιξε και στη New York City. Πήγε στις Χιρόνα, Μαγιόρκα και Μπρέντα επίσης ως δανεικός από τη Σίτι.

Το καλοκαίρι του 2018, η Αϊντχόφεν αγόρασε τα δικαιώματα του ταλαντούχου Ισπανού αριστερού οπισθοφύλακα από τη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 5.5 εκατομμυρίων ευρώ.


Οψιον επαναγοράς

Ωστόσο, οι “πολίτες” τον απέκτησαν ξανά. Ηταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την χρονιά που έκανε στην Ολλανδία και ενεργοποίησαν την οψιόν επαναγοράς του, στα 6 εκατ. ευρώ.

Επαιξε σε 12 παιχνίδια με τη Σίτι πριν από τη μετακόμισή του ξανά με δανεισμό τον Ιανουάριο του 2020.

Η Λειψία τον κράτησε ως το καλοκαίρι. Μάλιστα, είχε οψιόν αγοράς έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν έκανε εντέλει χρήση.

Ο παίκτης επέστρεψε στη Σίτι, η Μπαρτσελόνα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ο Πεπ δεν τον εμπιστεύτηκε, κι έτσι οι “ταύροι” κατάφεραν και τον κράτησαν εντέλει με τη μορφή δανεισμού.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, με υψηλά δείγματα γραφής και είναι από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αφήνουν το αποτύπωμά τους τη δεδομένη χρονική περίοδο, εξ ου και το θέμα του metrosport.gr.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.