Αναζητείται βασικός κορμός για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης09 Οκτωβρίου 2021

Το δείγμα των πέντε αγώνων, που έχει δώσει ο Αρης στο Πρωτάθλημα, μαζί με τους δύο επίσημους ευρωπαϊκούς κόντρα στην Αστάνα, είναι ικανό για να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα σχετικά με το επίπεδο ανταπόκρισης των ποδοσφαιριστών στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, τη βελτίωση που χρειάζεται σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού της αλλά και να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι το νέο μείγμα δεν έχει δέσει ακόμη.

 Το τελευταίο συμπέρασμα προκύπτει (και) από τις συχνές αλλαγές που κάνει ο Άκης Μάντζιος στη βασική του ενδεκάδα. Άλλες φορές για λόγους τακτικής και άλλες βέβαια γιατί αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα λόγω απρόοπτων καταστάσεων που κλήθηκε να διαχειριστεί, όπως οι ταυτόχρονοι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών του βασικού κορμού. Με αποκορύφωμα βέβαια τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου είχε να διαχειριστεί την απουσία πέντε βασικών μονάδων οι οποίοι στους προηγούμενους αγώνες είχαν θέση στο αρχικό σχήμα.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Αρη αριθμεί περί τους 30 ποδοσφαιριστές και σε επτά επίσημους αγώνες, από την έναρξη της σεζόν, ο Άκης Μάντζιος έχει χρησιμοποιήσει επτά διαφορετικές ενδεκάδες (!) και συνολικά 25 ποδοσφαιριστές. 

Μαζί με τον Μπρούνο Φελίπε, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα μετά τους αγώνες με την Αστάνα όπου πήρε χρόνο συμμετοχής. Οι παραπάνω αριθμοί είναι ενδεικτικοί της κατάστασης και του ότι ο προπονητής έχει ήδη ανοίξει αρκετά το ροτέισον και ακόμη ψάχνει κι αυτός να βρει τις κατάλληλες σταθερές προκειμένου να βασιστεί σε ένα πλάνο κι έναν κορμό συγκεκριμένων παικτών.

Από μόνο του αυτό δημιουργεί πρόβλημα επικοινωνίας και χημείας στην ομάδα, το οποίο επεσήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο Χουλιάν Κουέστα. Οι συνεχόμενες αλλαγές, ειδικά για μία ομάδα με νέα πρόσωπα, που μπήκαν πολύ γρήγορα και ταυτόχρονα στο βασικό σχήμα, πολλές φορές μπορεί να λειτουργήσουν ανασταλτικά μειώνοντας το επίπεδο συνοχής. 

Από την άλλη βέβαια το συχνό ανακάτεμα της τράπουλας δείχνει ότι οι επιλογές που έχει ο προπονητής είναι πολλές και το ρόστερ του δίνει τη δυνατότητα να πειραματίζεται και να… παίζει όπως θέλει. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο προπονητής ξέρει πια τι μπορεί να περιμένει από κάθε παίκτη του, παλιό ή καινούριο.

Σε ατομικό επίπεδο, πάντως, ο Λούκας Σάσα είναι αυτός που έχει συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα και στα επτά παιχνίδια. Ενώ, σε επίπεδο Πρωταθλήματος, ο Γιακούμπ Μπράμπετς και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είναι οι δύο με το απόλυτο σε χρόνο συμμετοχής (482 λεπτά) και ακολουθούν με μερικά λεπτά λιγότερα ο Σάσα με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.