Αναβρασμός στην Μπαρτσελόνα, πρωτοσέλιδο παγκοσμίως η απόφαση του Μέσι

Metrosport Team26 Αυγούστου 2020

Καζάνι που βράζει είναι η Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ γνωστοποίησε την απόφασή του στο κλαμπ μέσω φαξ (burofax) με το οποίο ζητά να αποχωρήσει ως ελεύθερος από τον σύλλογο, «πατώντας» στη ρήτρα μονομερούς αποχώρησης, την καταληκτική ημερομηνία της οποίας αμφισβητεί η διοίκηση του συλλόγου που ζητά τουλάχιστον 222 εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσει στην πώληση.

Η καταληκτική ημερομηνία, όπως ισχυρίζεται η Μπαρτσελόνα, ήταν η 31η Μαΐου, ωστόσο οι δικηγόροι του Μέσι υποστηρίζουν ότι η παράταση της σεζόν λόγω του κορωνοϊού σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής είχε μεγαλύτερη περίοδο για να σπάσει το συμβόλαιό του.

Ο Μέσι επέλεξε αυτό τον τρόπο ώστε να έχει ένα «όπλο» στη νομική διαμάχη που ενδεχομένως ακολουθήσει με την Μπάρτσα. 

Το burofax είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Ισπανική Ταχυδρομική Υπηρεσία (Correos) για την αποστολή εγγράφων, όπου είναι απαραίτητο να αποδειχθεί ότι το έγγραφο παραδόθηκε, όπως επίσης το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου ο αποστολέας πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει νόμιμα ότι ο παραλήπτης έλαβε το έγγραφο σε μια δεδομένη ημερομηνία και ποιο ήταν το περιεχόμενό του. Ένα δικαστήριο αποδέχεται την απόδειξη παραλαβής του αποστολέα ως απόδειξη ότι το εν λόγω έγγραφο παραδόθηκε στην πραγματικότητα. 

Έτσι εφόσον οι δύο πλευρές οδηγηθούν στα δικαστήρια, αυτή του Μέσι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το burofax ώστε να αποδείξει ότι η Μπαρτσελόνα ενημερώθηκε για την απόφαση του Αργεντινού.

Η είδηση της πιθανής αποχώρησης του Μέσι προκάλεσε την οργή των οπαδών της Μπαρτσελόνα που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Πρωτοσέλιδο σε όλον τον πλανήτη

Όπως ήταν φυσικό, η πρόθεση αποχώρησης του ηγέτη της Μπαρτσελόνα έγινε κεντρικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των μεγαλυτέρων αθλητικών εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε μερικά:

MARCA (Ισπανία) «Θέλω να φύγω από την Μπαρτσελόνα» 

Mundo Deportivo (Ισπανία): Βόμβα Μέσι «Θέλω να φύγω»

AS (Ισπανία): Αντίο με φαξ

Sport (Ισπανία): Ολοκληρωτικός πόλεμος

Mirror (Αγγλία): Τι χάος

L’Equipe (Γαλλία): Αντίο;

Corriere dello Sport (Ιταλία): Μέσι ΣΟΚ «Φεύγω από την Μπαρτσελόνα»

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): Ο Μέσι αποχωρεί

Clarin (Αργεντινή): O Μέσι φεύγει με τον χειρότερο τρόπο από τη Μπαρτσελόνα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.