Αναβολή στο Φαμαλικάο-Σπόρτινγκ λόγω απεργίας δυνάμεων ασφαλείας και επεισοδίων εκτός γηπέδου (vid)

Πέτρος Χαριζακλής03 Φεβρουαρίου 2024

Τελικά ευτράπελα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Στην Πορτογαλία αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ Φαμαλικάο και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, λόγω απεργίας των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι θύρες του γηπέδου δεν άνοιξαν ποτέ για να μπει ο κόσμος και παράλληλα σε καφετέρια πέριξ του γηπέδου, έγιναν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Αποτέλεσμα να υπάρξουν έξι τραυματίες σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ και η αστυνομία να φτάνει καθυστερημένα προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση.


Όπως αναφέρει η πορτογαλική λίγκα οι αστυνομικοί στους οποίους είχε ανατεθεί η ασφάλεια του γηπέδου δεν εμφανίστηκαν ποτέ, ως μορφή διαμαρτυρίας και ζήτησαν ιατρική άδεια για να μην παρευρεθούν στο πόστο τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων οπαδών που περίμεναν να μπουν στο γήπεδο και να δουν το ματς.

«Η Liga Portugal απαιτεί από την κυβέρνηση, ιδίως τον Υπουργό Εσωτερικής Διοίκησης, να ξεκινήσει επειγόντως διαδικασία έρευνας, προκειμένου να καθοριστεί η ευθύνη για ό,τι συνέβη, προς υπεράσπιση των φιλάθλων και των οικογενειών και ενημερώνει ότι θα απαιτήσει επίσης να αποζημιωθεί για ζημίες που προκλήθηκαν από ανεύθυνες ενέργειες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.