Αναβολή από ΕΟΚ και final-8 στο Κύπελλο, τι γίνεται με την Basketleague και την ΕΚΑΣΘ

Στέλιος Παρθενάκης02 Νοεμβρίου 2020

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και αυτό βάζει εμπόδια σε όλα τα ομαδικά σπορ. Οπότε εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και το μπάσκετ.

Η ΕΟΚ με απόφασή της ανέβαλε όλα τα Πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις που είναι υπό την αιγίδα της.

Σαν άμεσο επακόλουθο αυτής της επιβεβλημένης απόφασης είναι η αναβολή του αγώνα ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της ΕΟΚ έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη διεξαγωγή ενός final-8 στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτή η σκέψη τοποθετείται χρονικά για τον Φλεβάρη και είναι μια λύση που θα είναι αποδεκτή και καινοτόμος για το Κύπελλο Ελλάδας, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια σαν θεσμός. Όλα αυτά στη βάση ότι θα έχει περιοριστεί η πανδημία και θα υπάρχει μια κανονικότητα.

Πάμε τώρα στα της Basκetleague.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Euroleague με τις ηγεσίες των 11 εθνικών λιγκών που έχουν ομάδες στη διοργάνωση. Μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα. Έχει προταθεί να διακοπεί η κανονική περίοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να γίνει επανεκκίνηση τον Φλεβάρη, αφού μέχρι τότε θα γίνονται διπλά παιχνίδια στα Πρωταθλήματα και θα έχει ολοκληρωθεί το βασικό κομμάτι. Και αυτό γιατί θα υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού.

Πάντως, στον ΕΣΑΚΕ σκέφτονται κανονικά να γίνει η 3η αγωνιστική το προσεχές σαββατοκύριακο, αλλά όλα θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.

Άλλωστε, θα υπάρχουν δυσκολίες μετακίνησης ειδικά για τη Θεσσαλονίκη από και προς, οπότε θα πρέπει να ληφθούν όλα υπόψη από τα μέλη του ΕΣΑΚΕ που θα συνεδριάσει για να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

“Stop” από ΕΚΑΣΘ   

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η ΕΚΑΣΘ. Πιο αναλυτικά… “Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., μετά από πρόταση της Ε.Π., παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με τον covid-19 και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ειδικότερα την υγεία αθλητών-τριών παραγόντων και όλων των φορέων των αγώνων (Διαιτητές-Κριτές) των σωματείων της δύναμής της, αναστέλλει επ’ αόριστον τα πρωταθλήματά της, για όσο χρονικό διάστημα θα υφίστανται τα ανάλογα μέτρα.

Επισημαίνεται δε ότι, όταν με το καλό ξεπεραστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα για την υγεία όλων μας, η Ένωση θα μεριμνήσει ανάλογα ούτως ώστε να δοθεί χρόνος να ετοιμαστούν αγωνιστικά οι ομάδες.

Με την ελπίδα ότι όλοι θα δείξουμε την απαιτούμενη ευθύνη για την άμβλυνση και εξάλειψη της πανδημίας, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και μένουμε ασφαλείς”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.