Ανατροπή στην ανατροπή και 3-3 στη ματσάρα Καμερούν-Σερβία

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Νοεμβρίου 2022

Στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του Μουντιάλ, Καμερούν και Σερβία αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, σ΄ ένα ματς θρίλερ με απίστευτες εναλλαγές στο σκορ.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε τα πάντα στο γήπεδο, έκοβε, μοίραζε ασίστ (2), όμως όλα αυτά δεν έφταναν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, που αν και βρέθηκε να προηγείται με 3-1 στο 53΄, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που την έβαζε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Από την άλλη πλευρά το Καμερούν που παρατάχθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι με τον Νικολάς Ενκουλού στο κέντρο της άμυνας έδειξε πολύ σκληρό για να πεθάνει.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στους Σέρβους, με την κεφαλιά του Μίτροβιτς να περνάει άουτ μόλις στο 6΄. Πέντε λεπτά μετά, άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ του Μίτροβιτς από πλάγια θέση βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί. Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών για τη Σερβία συνεχίστηκε, με τον φορ της Φούλαμ να χάνει αδιανόητη ευκαιρία στο 17΄. 

Και το Καμερούν κόντρα στη ροή του αγώνα ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κούντε εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο Καστελέτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Ωστόσο, η Σερβία δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όχι μόνο να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά και να το ανατρέψει. Αρχικά, ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά-ύστερα από φάουλ του Τάντιτς-ισοφάρισε σε 1-1 και δύο λεπτά μετά έκανε την ολική ανατροπή με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβτις, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Και λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα, όμως ο Μίτροβιτς αστόχησε και πάλι.

Να σημειώσουμε ότι σε ηλικία 21 ετών και 188 ημερών ο Στραχίνια Πάβλοβιτς έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Σερβίας σε Μουντιάλ, ενώ το συγκρότημα του Στοΐκοβιτς έγινε η πρώτη χώρα στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει δύο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Σερβία πέτυχε και τρίτο τέρμα κόντρα στο Καμερούν. Οι παίκτες των Σέρβων έκρυψαν την μπάλα και ο Ζίβκοβιτς (δεύτερη ασίστ στην αναμέτρηση) έδωσε έτοιμο γκολ στον Μίτροβιτς, ο οποίος αυτή τη φορά δεν λάθεψε, γράφοντας το 1-3 στο 53΄. Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς έχει σκοράρει επτά γκολ στα τελευταία έξι ματς της Σερβίας σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ από την χώρα που σκοράρει παραπάνω από ένα τέρμα σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Παρόλα αυτά το Καμερούν μπόρεσε να…χτυπήσει σε τρία λεπτά και να ισοφαρίσει σε 3-3, αφήνοντας άναυδο όχι μόνο το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά και αυτούς που το παρακολουθούσαν από την τηλεόραση. Η αρχή έγινε με την υπέροχη λόμπα του Αμπουμπακάρ στο 63΄ και τρία λεπτά μετά ήταν σειρά του Τσούπο Μοτίνγκ να βρει δίχτυα και να φέρει το ματς στα ίσα.

Στο 76΄ η Σερβία έχασε τρομερή ευκαιρία για να ανακτήσει εκ νέου προβάδισμα, όμως ο Μίτροβιτς αστόχησε και πάλι. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στο 89ο λεπτό. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό. 

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου 

1. Βραζιλία 3*

2. Ελβετία 3*

3. Καμερούν 1

4. Σερβία 1

Με αστερίσκο οι ομάδες έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 2/12, 21.00

Καμερούν-Βραζιλία

Σερβία-Ελβετία 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.