Ανατροπή: Προς συμφωνία με Ματίγια ο Άρης!

Metrosport Team18 Απριλίου 2020

Προς την απόλυτη ανατροπή φαίνεται να οδεύει η υπόθεση του Χαβιέρ Ματίγια, με τον Ισπανό μέσο να στέλνει θετικά μηνύματα στην πρόταση που δέχτηκε από τον Αρη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Αν γυρίσουμε τον χρόνο λίγους μήνες πίσω εξάλλου, το σενάριο παραμονής του συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες.

Στο μυαλό του ποδοσφαιριστή ήταν περισσότερο η επιστροφή του για ένα τελευταίο –καλό- συμβόλαιο στην πατρίδα του, την οποία άφησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το καλοκαίρι του 2018, όταν και αποδέχτηκε την πρόταση των κιτρινόμαυρων. Τα δεδομένα όμως φαίνεται να αλλάζουν.

Παρά τις αρχικές διαφωνίες επί της πρότασης που του έκανε ο Αρης, στο μυαλό του Ματίγια πλέον βρίσκεται περισσότερο η προοπτική παραμονής του στη Θεσσαλονίκη. Ένα σενάριο το οποίο βρίσκει σύμφωνη και την οικογένειά του, η οποία είναι ευτυχισμένη στην πόλη, λατρεύει το περιβάλλον και σε συνδυασμό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα, οδηγείται στο να ζυγίσει τα καλύτερα την κατάσταση.

Ο Αρης έχει καταθέσει στον 31χρονο μέσο εδώ και καιρό την πρότασή του, όπως επίσης και το πλάνο της “επόμενης μέρας” στο οποίο προφανώς θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συνεισφορά του άλλωστε (και) τη φετινή σεζόν κρίνεται πολύτιμη κι έτσι τού κατέστησαν σαφές από την ομάδα ότι τον χρειάζονται και ότι τους είναι χρήσιμος. Πως αποτελεί το βασικό της “8άρι” και πως επάνω του σκοπεύουν να στηριχθούν και την επόμενη σεζόν.

Με αυτό το δεδομένο, όπως επίσης και ότι δεν έχει προκύψει για την ώρα ρεαλιστικό σενάριο επιστροφής του στην Ισπανία, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ματίγια είναι έτοιμος να αποδεχτεί την πρόταση του Αρη ανοίγοντας αυτός ενδεχομένως τον “χορό” των ανανεώσεων. Έως ότου η υπόθεση περάσει από τη θεωρία στην πράξη βέβαια, πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν.

Πόσω μάλλον όταν λόγω κορωνοϊού επικρατεί μία γενικότερη αβεβαιότητα, ενώ το βαρίδιο της απαγόρευσης μεταγραφών από τη Fifa παραμένει.

Θυμίζουμε πως η προσφορά του Αρη στον Ματίγια αφορά συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με οψιόν ωστόσο αυτόματης ανανέωσης μέχρι το 2022.

Με έναν συγκεκριμένο όρο δηλαδή (πχ συμμετοχές) βάσει του οποίου το συμβόλαιο του παίκτη θα ανανεωθεί αυτόματα, όπως ακριβώς συνέβη και την περσινή σεζόν.

Επίσης, στην πρότασή του ο Αρης δίνει σημαντική αύξηση στον ποδοσφαιριστή, συν κάποια bonus για τα οποία όμως δεν έχει επέλθει ακόμη κοινή συμφωνία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.