Ανατροπή: Νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Metrosport Team26 Δεκεμβρίου 2021

Οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο ακόμη και για 20.000 κρούσματα κορωνοϊού τρομάζουν τους ειδικούς στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 6.590 νέα κρούσματα, 617 διασωληνωμένους και 58 θανάτους.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σαφές εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Αττική. Στις 21 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 2.264 κρούσματα και το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκτοξεύτηκαν στα 3.200. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους διασωληνωμένους οι 518 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 99 (16.05%) πλήρως εμβολιασμένοι.

Η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει «φρένο» στη μετάλλαξη Όμικρον με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, ενώ οι ειδικοί «χτενίζουν» 1.500 τυχαία δείγματα από την κοινότητα για να διαπιστώσουν πόσο έχει εξαπλωθεί το νέο στέλεχος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τα λύματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς όχι μόνο έχει ανιχνευτεί το νέο στέλεχος στο ιικό φορτίο, αλλά παρουσιάζει και σταδιακή αύξηση.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ώρες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για σημαντικές «ανατροπές» σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το STAR, υπάρχει στο τραπέζι ειδική εισήγηση για τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση ώστε να λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα, μόνο με καθήμενους και να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, η επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου πριν την Πρωτοχρονιά, εκτιμώντας ότι έτσι θα ανακοπεί η εξάπλωση της Όμικρον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.