Ανατροπή με Χασάν, κατέκτησε και τυπικά το Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Metrosport Team11 Απριλίου 2021

Πρωταθλητής για 46η φορά στην ιστορία του είναι ο Ολυμπιακός μετά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1 του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ, ανέβασαν τη διαφορά στους 22 βαθμούς, 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αχμέντ Χασάν που σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ των «ερυθρολεύκων».

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ με κοντινή προβολή του Ελ Αραμπί στο 10΄αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του Φορτούνη στην αρχή της φάσης.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φεντερίκο Μακέντα. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Σεμέδο.

Όμως το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά του στο ημίχρονο. Ο Αχμέντ Χασάν είχε άλλη άποψη και με κοντινή κεφαλιά και λάθος του Διούδη, ισοφάρισε σε 1-1.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν σε κακή μέρα και με άστοχη έξοδο έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στον Αιγύπτιο φορ να γράψει το 2-1 στο 53' αλλά το σουτ του κόντραρε στον Πούγγουρα και κατέληξε κόρνερ.

Στο 60', ο Ελ Αραμπί είδε ένα ακόμα γκολ του να ακυρώνεται για χέρι του Χασάν πριν ο Μαροκινός στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά, οι ισορροπίες άλλαξαν στο ματς καθώς ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες. Ο Πούγγουρας είδε την κόκκινη κάρτα από τον Μπέμπεκ για μαρκάρισμα πάνω στον Χασάν.

Τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε ο Χασάν με κοντινή προβολή στο 72' προλαβαίνοντας τον Σωκράτη Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να φτάσει στην ιοσφάριση αλλά ο Σα μπλόκαρε το σουτ του Καρλίτος στο 88'.

Τη νίκη του Ολυμπιακού σφράγισε ο Μπρούμα στο 96' σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού και ενώ είχε ανεβεί στην αντίπαλη περιοχή και ο Σωκράτης Διούδης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36' λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68' Καμαρά), Φορτούνης (68' Μπρούμα), Μασούρας (90' Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Λάσλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46' Αλεκανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μαουρίσιο (77' Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84' Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79' Αϊτόρ), Μακέντα (83' Ενγκμπακοτό).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.