Ανατροπή με αλλαγές και τα «φώτα» στο ντέρμπι

Γιώργος Καστάνης12 Ιανουαρίου 2021

Χτυποκάρδια είχαμε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία αγχωτική νίκη μετά τα δύο αρνητικά εκτός έδρας αποτελέσματα, βγάζοντας αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και πετυχαίνοντας μία ανατροπή του αποτελέσματος, που θα τον βοηθήσει ψυχολικά για το καθοριστικό ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Οι αλλαγές που έκανε ο Γκαρσία στο δευτερο ημίχρονο με την είσοδο των Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί και παράλληλα τις εσωτερικές αλλαγές με τους Τζόλη και Αντρίγια να αλλάζουν πλευρές, βοήθησαν την ομάδα να επιτεθεί πιο ορθολογικά, να κάνει ευκαιρίες, να πετύχει γκολ και εν τέλει να πάρει μία πολύτιμη νίκη.

Στα θετικά της χθεσινής επικράτησης, που ήρθε με δυσκολίες, ήταν η παρουσία του Τσέχου σεντερ φορ, του Κρμέντσικ, ο οποίος πέτυχε το τρίτο γκολ με ψυχραιμία, έχασε άλλα δύο και με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε πως είναι σέντερ φορ περιοχής και στοχεύει με τις κινήσεις του, προς την αντίπαλη εστία. Εν αντιθέσει με τον Τσόλακ που δεν είχε δείξει ανάλογα στοιχεία, σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε.

Ο ΠΑΟΚ που υστέρησε στο πρώτο ημίχρονο στις τελικές προσπάθειες, αλλά και σε δημιουργία, βρήκε τα πατήματά του με την είσοδο του Ελ Καντουρί που μαζί με τον Σβαμπ (σαφώς καλύτερος σε σύγκριση με το ματς του Περιστερίου) επαιξαν καλύτερα στην μεσαία γραμμή.

Το πιο σημαντικό στοιχείο, ήταν η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Βοήθησε η ισοφάριση με το πέναλτι του Σβαμπ και στο δευτερο 45λεπτο, η ενέργεια που έβγαλε η ομάδα με τις επιλογές (αλλαγές και εσωτερικές κινήσεις) που έκανε ο Γκαρσία.

Τώρα όλη η προσοχή στρέφεται στο ματς με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ διεκδικεί νίκη ανασύνταξης, αφενός για να σπάσει το φετινό αήττητο του αντιπάλου του και αφετέρου για να δείξει πως έχει αντανακλαστικά, τα οποία θα τον βοηθήσουν να βελτιωθεί σταδιακά, έως το τέλος της σεζόν. Γιατί ας μην ξεχνάμε, πως η βελτίωση είναι αναγκαία, για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει το Κύπελλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.