Ανατροπή: «Ανοιχτά τα σχολεία από Δευτέρα στην Πέλλα», λέει η Περιφέρεια

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2020

Κανονικά αναμένεται να αρχίσουν η σχολική χρονιά για τους μαθητές στην Πέλλα παρά τις αντιρρήσεις των δήμων της περιοχής. Τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού έβαλαν σε σκέψεις τους δήμους που πρότειναν την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό. 

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο thestival ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας και Υγείας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι δήμοι, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, «έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν για τρεις μέρες τα σχολεία για έκτακτα γεγονότα, αλλά σύμφωνα με την ΠΝΠ δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο κορωνοϊος». 

Τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας τις λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας. «Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα στον νομό Πέλλας με βάση την ΠΝΠ. Κλείνουν κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Υγείας όταν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που αναφέρονται στις οδηγίες», κατέληξε. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού, είχαν αποφασίσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς στον νομό να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.