Αναθεώρηση πλάνων στον Άρη –Η διαχείριση Καρυπίδη από τις «τρικλοποδιές»

Γιώργος Στράντζαλης28 Μαΐου 2021

Σε μια περίοδο που ο Αρης δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του, προσπαθεί να εξελιχθεί ως σύλλογος και να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά, μπαίνοντας δυναμικά στον ανταγωνισμό των υψηλών θέσεων της Super League, δέχεται τη μία τρικλοποδιά μετά την άλλη.

Τρικλοποδιές που έρχονται από το παρελθόν, καλείται όμως να τις διαχειριστεί και να τις ξεπεράσει, στο παρόν, ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μία διαδικασία να πληρώνει και μια… δεύτερη ομάδα. Το νέο βαρύ χτύπημα από το CAS για τον Οριόλ, στον οποίο μέχρι 30/09 πρέπει να καταβάλει το ποσό του 1,1 εκατομμυρίου, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη αφενός της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων ετών και αφετέρου της αναγκαστικής αναθεώρησης των σκέψεων και των πλάνων που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Η “Μ” σας παρουσιάζει σήμερα τις συνέπειες της απόφασης και τις σκέψεις διαχείρισής της.

1) Η απόφαση του CAS για το 1,1 εκατομμύρια ευρώ στον Οριόλ δεν ήταν κάτι που περίμεναν στον Αρη, καθώς είχε καλλιεργηθεί η αισιοδοξία μέσα από την κρίση του δικαστηρίου στην υπόθεση του Τζον Ίμπε. Μόνο που στην πράξη (και στο σκεπτικό) αποδείχθηκε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις. Η πρώτη σοβαρή συνέπεια αυτής της απόφασης είναι το “πάγωμα” των μεσοπρόθεσμων πλάνων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο προπονητικό κέντρο στο Νέο Ρύσιο, όπως επίσης και η αναβολή εκτέλεσης κάποιων ακόμη έργων στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης του συλλόγου σε πιο ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αποφασισμένος διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ, συνεπώς σε πρώτη φάση θα πάει πίσω τέτοιου είδους σχέδια.

2) Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Άκη Μάντζιο, ο Θόδωρος Καρυπίδης εξέφρασε την πρόθεσή του για αύξηση του αγωνιστικού προϋπολογισμού, τουλάχιστον στα 3 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία μιας ομάδα που πρωταρχικό στόχο θα έχει την είσοδο σε όμιλο της Conference League. Λίγες ημέρες μετά, κι αφού προέκυψε η απόφαση του CAS, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει αποφασίσει να κάνει βήμα πίσω ως προς την αρχική του απόφαση. Μιλώντας και με συνεργάτες του κατέληξε στην ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας και ότι το αγωνιστικό κομμάτι δεν θα πρέπει να επηρεαστεί. Ακόμη κι αν ο προϋπολογισμός δεν αυξηθεί, κάτι που θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις και αναλόγως τα έσοδα, τουλάχιστον θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

3) Η σκέψη του Θόδωρου Καρυπίδη να μην αλλοιωθεί το αγωνιστικό κομμάτι πηγάζει (και) από την εμμονή του να χτίσει έναν Αρη, που αφενός θα βρίσκεται σταθερά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σσ φέτος είναι η 3η συνεχόμενη σεζόν που παίρνει εισιτήριο) και αφετέρου θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εντός συνόρων υποχρεώσεις του. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η πιο πετυχημένη των τελευταίων (πολλών) ετών και στόχος του προέδρου της ΠΑΕ είναι αγωνιστικά να σταθεροποιηθεί η ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Τη νέα σεζόν, με βάση τις κινήσεις των υπολοίπων ομάδων της πρώτης 5άδας, ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος και στον Αρη είναι αποφασισμένοι να μπουν δυναμικά στον ανταγωνισμό.

4) Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του Αρη καλείται να δείξει εμπράκτως τη στήριξή του. Ούτε και η τελευταία ίσως. Αν κρίνουμε από τα μηνύματα μέσω των social media, όμως, αυτή τη φορά ο κόσμος δείχνει ενωμένος και με διάθεση υποστήριξης της όλης κατάστασης, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι η τωρινή διοίκηση πληρώνει… αμαρτίες άλλων. Ο ρεαλιστικός τρόπος υποστήριξης είναι μέσα από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία εκτός απρόοπτου θα είναι προς διάθεση από τον επόμενο μήνα. Στην ΠΑΕ προσδοκούν ότι φέτος ο κόσμος θα ανταμείψει την προσπάθεια της ομάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και της διοίκησης σε αυτήν την συγκυρία. Για την ακρίβεια, όπως αφήνουν να εννοηθεί, έχουν θέσει ως στόχο τη διάθεση περίπου 15.000 καρτών. Ρεαλιστικός στόχος ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δυναμική του συλλόγου και τη δίψα του κόσμου του, που στα δύσκολα ποτέ δε λύγισε.

5) Η απόφαση του CAS αναμενόμενα προκάλεσε την απογοήτευση του Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα της κακοδιαχείρισης των παλαιότερων διοικήσεων. Οι “αμαρτίες” τους έχουν φτάσει να στοιχίζουν στον νυν πρόεδρο περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η κατάσταση με την πανδημία προκάλεσε φοβερές ζημίες στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες. Σύμφωνα με όσα λέγονται από το περιβάλλον του Καρυπίδη η απώλεια εσόδων σε βάθος περίπου ενός χρόνου αγγίζει τα 8,5 εκατομμύρια. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες καλείται να πληρώσει και τους εγκληματικούς χειρισμούς των προηγούμενων διοικήσεων. Σε αντίστοιχη θέση με αυτή που βρίσκεται τώρα - μετά την απόφαση για τον Οριόλ - βρέθηκε και στις υποθέσεις των Σιστόν, Πορτίγια, Ούμπιντες, Γιόναν Γκαρσία, Μαγκνταλένα (ατζέντης),Τριανταφυλλάκο, Κοντοβά κ.α.. Πρόκειται για χρήματα που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν προστεθεί στον αγωνιστικό προϋπολογισμό ή για την υλοποίηση σχεδίων της διοίκησης για τις υποδομές του συλλόγου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.