Αναθεώρηση κι ανασυγκρότηση!

Αρις Νικολάκης24 Απριλίου 2022

Γιορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία με τον απανταχού της γης Ελληνισμό… Χρόνια πολλά και Καλά σε όλες και σε όλους! Με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας...

Κατά τα άλλα; Είναι καιρός στον ΠΑΟΚ για αναθεώρηση κι ανασυγκρότηση... Τώρα. Με το εφετινό ρόστερ υπερέβη το ταβάνι του. Το τράβηξε από εδώ, το τράβηξε από εκεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου… 

Τιραμόλα το έκανε το εφετινό ρόστερ! Και κατόρθωσε – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να οδηγήσει τους παίκτες του σε μία από τις καλές περιόδους τού ΠΑΟΚ. Σε Προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σε Ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας.

Για το Πρωτάθλημα, μην ξύνουμε πληγές. Αφήστε το, να πάει. Η δεύτερη θέση είναι μη επιτυχία (sic)…

Τελευταία όμως, ο ΠΑΟΚ για πολλές αγωνιστικές δε γεύεται το νέκταρ μιας νίκης. Πολλές αιτίες τού στερούν αυτήν την απόλαυση.

Μία από αυτές, κατά πως διαφαίνεται, είναι η κόπωση σε πνεύμα, ψυχή και σώμα. Φυσιολογική εξέλιξη. Με τέρμα τα γκάζια και τσίτα τα νεύρα λειτουργούσε ο ΠΑΟΚ από εβδομαδα σε εβδομάδα με εγχώριες και μη υποχρεώσεις.

Ως εκ τούτου επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως είναι καιρός για αναθεώρηση πολλών δεδομένων κι ανασυγκρότηση τους. Δεν έχει φυσικά, πολλές επιλογές ο Ρουμάνος προπονητής. Μόνον η επιστροφή του Νέλσον Ολιβέιρα του δίνει μία επιλογή την οποία δεν είχε μέχρι πρόσφατα. Και δεν έχει τις επιλογές με Γιώργο Μιχαηλίδη κι Ομάρ Ελ Καντουρί. Πάλι σε ανακάτωμα της τράπουλας θα καταφύγει. Και βέβαια, στην ξεχωριστή ειδικότητα του. Το «φτιάξιμο» παικτών! Αυτό το έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Πρέπει με αυτό πάλι, να πορευθεί…

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Γιασμίν Κούρτιτς, Ίνγκι Ίνγκασον, Χοσέ Κρέσπο, Τσούμπα Άκπομ… Θέλουν το «μάστορα» τους. Για να βρουν πάλι, την απόλυτη φόρμα τους. Και τέτοιος «μάστορας» είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κι ο ίδιος φυσικά, είναι… ντεφορμέ! Όλα κι όλα. Με τον Άρη στο Χαριλάου και με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είχε πολλά ψεγάδια η διαχείριση αυτών των ντέρμπι. Φυσιολογική εξέλιξη κι αυτή. Τόσο καιρό στρυμωγμένος από τη μία με υπέρβαρες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κι από την άλλη με έλλειψη πολλών και σοβαρών εναλλακτικών επιλογών. Εν τούτοις έβγαλε από μύγα ,ξύγκι!

Και να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά… Επιμένουμε. Υπερέβη το ταβάνι των δυνατοτήτων του ρόστερ του, εφέτος ο ΠΑΟΚ. Κι εδώ ψηλά όπου έφθασε, χρειάζεται ένα ...boostάρισμα ακόμη, για να προχωρήσει και να φθάσει ψηλότερα. Να επιτύχει τους εναπομείναντες στόχους του. Τον εξής ένα. Την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ξέρετε περί τούτης. Της συνήθειας η οποία έγινε λατρεία!

Αυτό το ...boostάρισμα μόνον ο κόσμος του και ο προπονητής του μπορούν, να δώσουν στον ΠΑΟΚ. Στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος του θα είναι απών. Θα είναι παρών ο προπονητής του. Σε αυτόν πλέον, επαφίεται η αναθεώρηση κι η ανασυγκρότηση δεδομένων... Τώρα!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ τελευταία να μην γοητεύει, όσο γοήτευε. Θυμάστε όμως, τι έγινε μετά και την ήττα από τον Ιωνικό στη Νίκαια. Ξεγραμμένο τον είχαν! Λέγαμε όμως, και γράφαμε τότε πως ο ΠΑΟΚ είναι αβύθιστος κι ατελεύτητος. Μας δικαίωσε. Το αυτό αναμένεται τώρα που λέμε και γράφουμε πως έχει ακόμη σπίθες…

ΥΓ 1: Βγάλτε γαλανόλευκες στα μπαλκόνια. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάσταση της – από φίλους κι εχθρούς – εσταυρωμένης ανηλεώς Ελλάδας!

ΥΓ 2: Να περάστε καλά. Με υγεία. Να απολαύστε το ελληνικό Πάσχα. Με χαρά. Και να προσέχετε. Η πανδημία ζει ακόμη ανάμεσα μας.

ΥΓ 3: Για το μπάσκετ τού ΠΑΟΚ… Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτό είναι το κακό. Το καλό είναι που πέφτει ηρωικά μαχόμενο. Δεν αρκεί όμως...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.