Αναταράξεις... σε πράσινο φόντο ναυαγούν «γάμοι», έρχονται βόμβες

Δημήτρης Μπούζας07 Απριλίου 2020

Τέλος το ειδύλλιο Αλαφούζου – Μαρινάκη, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προειδοποιεί για ανατροπές με απρόβλεπτες και ακραίες εξελίξεις.

Ο Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε, από τους πιο διάσημους συγγραφείς της Ισπανίας, αλλά και εθελοντής πολεμικός ανταποκριτής με αφορμή την πανδημία, σημειώνει τα εξής: «Ο πόλεμος σου δίνει συνείδηση και την αίσθηση ότι μια καταστροφή είναι δυνατή. Κάτι που οι νέες γενιές των Δυτικών δεν την έχουν μέχρι τώρα. Και σήμερα σε αυτόν τον χωρίς ηγέτες κόσμο, όταν περάσει όλο αυτό που ζούμε θα υπάρχει δουλειά για δημιουργούς, οπορτουνιστές και απατεώνες.

Κάποιοι ήδη τρίβουν τα χέρια τους». Το διάβασα πολύ πρόσφατα και μου ήρθε ασυναίσθητα την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε μια αθλητική οικογένεια από τις χαρακτηριζόμενες και ιστορικές στην πατρίδας μας. Με αυτά, που αθόρυβα διακινούνται κι ελάχιστα δημοσιοποιούνται κι έχουν σχέση και εξάρτηση, τόσο με όσα δραματικά λόγω του κορωνοϊού βιώνει ο αθηναϊκός σύλλογος και όλοι μας, όσο και με τις ήδη εκρηκτικές καταστάσεις που υπέβοσκαν σε αυτόν μέχρι τώρα.

Χωρίς βέβαια να είμαι σε θέση να σας εξηγήσω και πολύ περισσότερο να σας πείσω για το λόγο που μου ήρθε στο μυαλό αυτή η ρήση του Ισπανού συγγραφέα θα προχωρήσω σε μια περιληπτική αναφορά και παρουσίαση της αναταραχής που έχουμε αυτή τη στιγμή σε πράσινο φόντο, περιοριζόμενος σε δυο πολύ χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά γεγονότα. Το ένα αφορά το «ναυάγιο» ενός γάμου με προχωρημένες τις διαδικασίες ενός πονηρού συνοικεσίου και το άλλο μια δήλωση – προειδοποίηση η οποία αν τελικά πραγματοποιηθεί, η βόμβα θα είναι πολλών μεγατόνων.

Σε ότι έχει σχέση με το «ναυάγιο» του συγκεκριμένου γάμου, όπως αντιλαμβάνεστε αναφέρομαι στον ενταφιασμό της πολλά υποσχόμενης αρχικά – αλλά και ανίερης – συμπόρευσης Αλαφούζου - Μαρινάκη. Δυστυχώς οι διαμεσολαβητές βλέπουν αυτή τη στιγμή πως δεν απέμειναν παρά μόνον τα ερείπια του αρχικά πετυχημένου σχεδιασμού τους. Ο μιντιάρχης ηγέτης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού προφανώς πιεζόμενος από την πολύ σκληρή και αμετακίνητη στάση των οργανωμένων (και όχι μόνον) φίλων του συλλόγου, αλλά και από το γεγονός της αντίστοιχης δυσφορίας που του προκαλεί το εντυπωσιακό μπάσιμο του υποψήφιου μέχρι χθες συμπαίκτη του στο χώρο του ποδοσφαίρου προέδρου του Ολυμπιακού στα χωράφια του, (μίντια) στα οποία είχε προνομιακή χρήση και παρουσία «την έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια προχωρώντας σε μια αυτονόμηση ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Την επιχείρησε επίσης με μια ανάλογη απομάκρυνση και ανεξαρτητοποίηση που συνοδεύτηκε με χαρακτηριστικές αλλά και μηνυματικές κινήσεις. Έτσι ύστερα από πολύ καιρό (από χρόνια) εμφανίστηκε στη σύσκεψη της Σούπερ Λίγκα καταθέτοντας τις δικές του προσωπικές απόψεις κι έχοντας αποστάσεις από τις όποιες άλλες θα μπορούσαν να του προσδώσουν την οποιαδήποτε προσυνεννόηση ή εξάρτηση.

Κάτι λοιπόν οι ανυποχώρητοι και σκληροί οπαδοί, κάτι το εντυπωσιακό και απρόβλεπτο μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα μίντια και ο σκληρός ανταγωνισμός που είναι αναπόφευκτο να υπάρξει μαζί του, υποχρέωσαν τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει πίσω. Άλλωστε όπως είναι γνωστό ο ίδιος κήρυξε τον πόλεμο στο Σαββίδη όχι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ιβάν αποτελούσε απειλή γα τον μισοπεθαμένο Παναθηναϊκό, αλλά γιατί προχώρησε τις επενδύσεις του στο επιχειρηματικό πεδίο που ο ίδιος θεωρούσε ότι μπορούσε να διατηρήσει προνομιακά μονοπώλια. Στον αντίποδα βέβαια και στο συγκεκριμένο θέμα είχαμε σταδιακά αλλά εμφαντικά την απόσυρση των εγκωμίων και των ύμνων από τις εφημερίδες του Βαγγέλη Μαρινάκη που απολάμβανε – ιδιαίτερα στα δύσκολα - ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη περίπτωση αναταραχής σε πράσινο φόντο, ασφαλώς είναι κι έχει σχέση με την τελευταία δήλωση Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού με μια προειδοποίηση τελεσιγραφική, ενημερώνει τους πάντες ότι εάν δεν βρει «συμπαίκτη» με αυτές τις συνθήκες που ήδη διαμορφώνονται, θα πάρει αποφάσεις που δεν θα έχουν την παραμικρή σχέση με την προϊστορία και την πανευρωπαϊκή καταξίωση της πράσινης καλαθόσφαιρας. Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις χωρίς αστερίσκους για το «ναυάγιο» της σχέσης Αλαφούζου - Μαρινάκη και κάποιες επιφυλάξεις για τις δηλώσεις βόμβα του απρόβλεπτου και παρορμητικού Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.