Αναστόπουλος: «Δεν... υπάρχουν οι Γερμανοί προπονητές»

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε πως ήταν αναμενόμενη η λύση συνεργασίας του Άρη με τον Μίκαελ Ένινγκ.
Την εκτίμηση πως ο Άρης χρειάζεται προπονητή που θα ταιριάξει με το ταπεραμέντο των παικτών και του Συλλόγου, εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο πρώην τεχνικός των «κίτρινων» μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» χαρακτήρισε αναμενόμενη την λήξη συνεργασίας με τον Μίκαελ Ένινγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το φινάλε της συνεργασίας Άρη-Ένινγκ:

«Αναμενόμενο ήταν. Το λέω καλοπροαίρετα. Γερμανός προπονητής αν εξαιρέσεις τον Κλοπ, δεν υπάρχει. Βλέπεις τον Τούχελ στην Παρί, με τόσα εκατομμύρια δεν κάνει τίποτα. Έναν τελικό έπαιξε. Ο Άρης με το υλικό και τη νοοτροπία των παικτών που έχει θέλει προπονητή που να είναι γνώστης της κατάστασης».

Για το αν αυτός θα πρέπει να είναι Έλληνας ή ξένος:

«Μίλησα σε γενικό πλάνο. Αν είναι Έλληνας ή ξένος δεν το ξέρω. Να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Να ξέρει και το ταπεραμέντο της ομάδας, τα χαρακτηριστικά των παικτών του».

Για το αν ήταν λανθασμένη επιλογή ο Ένινγκ:

«Δεν είπα ότι ήταν λάθος. Σαν πρώην προπονητής του Άρη, πετυχημένος, λέω την άποψή μου ως ενός σημείου. Ο μοναδικός που δεν ευθύνεται για αυτή την κατάσταση είναι ο Καρυπίδης. Πήρε ότι του ζητήθηκε. Επειδή πέρασα 3 φορές από τον Άρη και ξέρω, ο Άρης είναι δύσκολη ομάδα».

Για το αν ήταν λάθος που ανανέωσε ο Άρης πριν δύο εβδομάδες τη συνεργασία του με τον Ένινγκ:

«Ο προπονητής πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον. Στη Γερμανία αν ήταν δεν θα γινόταν τίποτα. Στην Αγγλία το ίδιο. Εδώ ισχύει άλλο. Πρώτη φορά γίνεται ή ως επί το πλείστον; Εμένα μ’ αρέσει να λέω την αλήθεια. Και ο Φερέιρα του ΠΑΟΚ έχασε το ματς πέρσι στα πλέι οφ, ακούγονταν να φύγε, δεν κάνει... Πρυτάνευσε η λογική, τον κράτησαν, έκανε μεγάλη νίκη με τη Μπενφίκα και έμεινε. Αν δεν είχε αυτή την πρόκριση, θα είχε φύγει. Εκ του αποτελέσματος, είναι σωστή είναι η απόφαση για τον Ένινγκ. Για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Άρης θέλει έναν προπονητή που να ταιριάζει με το ταπεραμέντο των παικτών, με άλλη φιλοσοφία».

Για την επικοινωνία που είχαν Χαριστέας-Δέλλας:

«Με τον Έλληνα προπονητή γίνεται το εξής παράδοξο: Δεν υπάρχει υπομονή,. Ενώ με τους ξένους υπάρχει υπομονή και χρόνος. Με τον Έλληνα προπονητή ένα χαμένο ματς, μια κακή αλλαγή και μετά… παίζει το κεφάλι του. Αυτά έχει το επάγγελμά μας στην Ελλάδα. Δυστυχώς. Ο Άρης σαν μεγάλος σύλλογος που είναι προσπαθεί να γίνει ομάδα. Θέλει προπονητή που να ταιριάζει στην ομάδα».

Κλείνοντας είπε για την πρόκριση του ΠΑΟΚ:

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που έκανε την πολύ μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση με την Μπενφίκα. Έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στην Ευρώπη τουλάχιστον. Στην Ελλάδα δεν το βλέπω…».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.