«Αναστήθηκα μπασκετικά στο Ιβανώφειο»

Στέλιος Παρθενάκης11 Φεβρουαρίου 2020

Πολλοί νομίζουν και θεωρούν ότι οι αθλητές και ιδίως οι καλά αμειβόμενοι δεν έχουν προβλήματα στη ζωή τους. 

Η λαμπερή πλευρά των σπορ είναι πάντα η πιο προβεβλημένη. Ομως, δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα.

Ο Βασίλης Καββαδάς διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο στη ζωή του στον Ηρακλή, αλλά πέρασε τα πάνδεινα μέχρι να ορθοποδήσει σαν αθλητής.

Κλήση στην Εθνική ομάδα, παρουσία στο 24o ΕΚΟ ALL STAR GAME και γενικά μια κανονικότητα στη ζωή του Ελληνα σέντερ… Για να φτάσει όμως ως εδώ έκανε υπομονή, για να ανακάμψει και επιστρέψει στη ζωή του το μπάσκετ.

Σε αυτό φυσικά μέτρησε η πίστη και η δουλειά ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. “Για μένα το να είμαι υγιής είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Το καλοκαίρι δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ. Δοκίμασα με πολλούς τρόπους να επανέλθω, αλλά τελικά χρειάστηκε ένας χρόνος. Αρκετές φορές ζορίστηκα και απογοητεύτηκα, αλλά δε σταμάτησα ποτέ να ελπίζω. To γεγονός ότι επανήλθα μπορεί να ήταν και ατυχία από την προηγούμενη ομάδα. Εγιναν πολλά λάθη πέρσι, δεν είχα τόσο την γνώση για να το αντιμετωπίσω και να βοηθήσω τον εαυτό μου όπως θα έπρεπε, αν και έκανε το καλύτερο που μπορούσα. Ομως, αυτός στον οποίο οφείλω πάρα πολλά είναι ο Πέτρος Συρακόπουλος, ο γυμναστής της ομάδας και προσωπικός μου γυμναστής, που έχει δουλέψει άπειρες ώρες μαζί μου, του οφείλω τα πάντα”, λέει αρχικά ο δυναμικός σέντερ στο metrosport.gr.

Το καλοκαίρι αναζητούσε την επόμενη στέγη του, μην ξέροντας πότε και αν θα είναι έτοιμος...”Είναι σπουδαίο για μένα το γεγονός ότι ο Ηρακλής με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία. Το καλοκαίρι δεν ήξερα αν θα είμαι σε θέση να παίξω μπάσκετ, η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Ηρακλή με ανέστησε μπασκετικά. Ευχαριστώ πολύ τον κόουτς Καστρίτη για την πίστη του στο πρόσωπό μου. Νιώθω ευτυχισμένος στο Ιβανώφειο, δε θέλω τίποτα άλλο παρά να συνεχίσουμε μέρα με τη μέρα. Οταν έχεις ταλαιπωρηθεί και δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις, σου φτάνει μόνο το γεγονός ότι είσαι καλά και μπορείς να εξελίσσεσαι. Νιώθω καλά και εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά...”.

O επόμενος αγώνας με τον Ιωνικό Νικαίας αργεί, αλλά ο Ηρακλής έχει νέο προπονητή και φυσικά οι φιλοδοξίες παραμένουν υψηλές. “Δε θέλω να πηγαίνω μακριά. Θα δουλέψουμε στη διακοπή για να νικήσουμε τον Ιωνικό Νικαίας και να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Με τον νέο κόουτς θα επιχειρήσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι και να χαρίσουμε στον κόσμο χαρά”, τόνισε κλείνοντας ο Βασίλης Καββαδάς για την επανέναρξη στις 29/2.

«Χαρούμενος για την Εθνική, γιορτή το All Star game»

O Ελληνας σέντερ μετά από 16 αγωνιστικές μετράει 8,6 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Η καλή του παρουσία δε θα μπορούσε να μην ανταμειφθεί από τον Θανάση Σκουρτόπουλο και θα είναι παρών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. “Πάντα, η κλήση στην Εθνική Ομάδα είναι χαρά και τιμή. Νιώθω ικανοποιημένος που επιστρέφω και ελπίζω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου”.

Οσο για το all star τόνισε:” Είναι μια γιορτή που βλέπεις πόσο αναγκαία είναι για τον κόσμο. Και εμείς σαν παίκτες χαρήκαμε το ματς και να φεύγουμε όλοι ευχαριστημένοι. Μακάρι, να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά”.

Βέβαια,η στιγμή με τον γιο του Νικ Καλάθη ήταν ίσως το αλατοπίπερο της αναμέτρησης TEAM CALATHIS VS TEAM MACIULIS.

Ο Βασίλης Καββαδάς σήκωσε ψηλά τον μικρό Καλάθη και αυτός κάρφωσε, σε μια στιγμή όλο το γήπεδο χειροκρότησε. “Για αυτό αγαπάμε αυτό το άθλημα”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο 29χρονος σέντερ.

Αυτό που έχει σημασία πλέον για τον Ηρακλή και τον ίδιο είναι να πορευτούν μαζί και τη νέα σεζόν. Σκοπός των ανθρώπων της ομάδας είναι πολύ σύντομα να μιλήσουν για ανανέωση, αφού η Θεσσαλονίκη και ο Ηρακλής είναι το ιδανικό για τον μεγαλόσωμο … Μπίλι, όπως τον φωνάζουν στο Ιβανώφειο.

Αυτό που προέχει είναι το Πρωτάθλημα, οπότε χρόνος υπάρχει για να μπουν όλα επί τάπητος!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.