Αναστασίου: «Προβλέψιμος ο Ολυμπιακός - Στα κρίσιμα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει»

Metrosport Team21 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο έμπειρος τεχνικός που ανανέωσε τη συνεργασία του και θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην άκρη του πάγκου του Παναιτωλικού, μίλησε αναφορικά με τα όσα περιμένει να δει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, σκανάροντας τους δύο αντιπάλους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για τη διεξαγωγή αναμετρήσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα: «Στο εξωτερικό θέλουν να έχουν αθλητικά γεγονότα για να το ευχαριστιέται ο κόσμος, στην Ελλάδα το Πάσχα και η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ταυτισμένη με τη Θρησκεία και είναι λίγο ιδιαίτερο αυτό για εμάς. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει αλλά οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, σίγουρα ωστόσο δεν είναι ευχάριστο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές». 

Για την παρουσία του στον Παναιτωλικό: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στα playout, δεν είναι εύκολο να δώσεις κίνητρο στους ποδοσφαιριστές σου και είναι κάτι που θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ιθύνοντες για τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας ήταν μία ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να κάνουν τον φίλαθλο να χαίρεται να την βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλαμε να μπορούμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι και όχι να δίνουμε τη μπάλα. Πολλά παιδιά έπαιξαν σε εμάς όταν είχαμε προβλήματα τραυματισμού, ενώ έχουμε και κάποιους απόντες».

Για τις αναμετρήσεις της ομάδας του Αγρινίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Κυπέλλου: «Εμείς παίξαμε με μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι που έκρινε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε και παίκτες που είναι από το υψηλότερο επίπεδο σε αντίθεση με τα δικά μας παιδιά που πήραν ένα μάθημα και δεν είχαν αυτή την εμπειρία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά με τις μεγάλες ομάδες που χρειάζεται να είσαι σε ετοιμότητα. Με τον Ολυμπιακό παίξαμε τέσσερις φορές και σκοράραμε σε όλα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί κάποια άσχημα αποτελέσματα αλλά έχει δείξει πως στα κρίσιμα παιχνίδια είναι αυτός που πρέπει και θα φανεί τι θα κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό. Από τον ΠΑΟΚ όταν δεν αγωνίζεται ο Βιεϊρίνια, αλλά και παίκτες όπως ο Καντουρί που περισσότερο λείπει παρά αγωνίζεται, είναι παίκτες με προσωπικότητα, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις».

Για το σκορ που δίνει ασφάλεια ενόψει της ρεβάνς: «Από τη στιγμή που μετράει το εκτός έδρας γκολ πάντα είναι μία ιδιαίτερη συνθήκη, αν καταφέρει κάποια εκ των δύο ομάδων να πάρει προβάδισμα με δύο γκολ θα είναι το φαβορί. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και στις δύο γραμμές αλλά είναι διαφορετική η προσέγγιση τους αναφορικά με τον αντίπαλο που έχουν απέναντι τους. Για τον ΠΑΟΚ αν είναι ο Αουγκούστο σε καλή ημέρα, μπορεί να κάνει κάτι το απρόβλεπτο, ειδάλλως δεν είναι τόσο απρόβλεπτη ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος».

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού: «Ο Βαλμπουενά είναι ένας παίκτης που μπορεί να μπει και να κάνει τη διαφορά, ο Αγκιμπού είναι ένας παίκτης που φέτος ήταν η πρώτη του χρονιά σε τέτοιο επίπεδο και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κάτι φυσιολογικό».

Ενώ για τη μεταγραφή του Νταγκό στον Παναιτωλικό, ανέφερε: «Είναι ένα παιδί που ήταν στη Σέριφ, μίλησα με τον Δημήτρη τον Κολοβό, μου είπε πολύ καλά λόγια για την ποιότητα του και για τον χαρακτήρα του και μου είπαν ότι αν ήταν στην Ελλάδα θα έκανε τη διαφορά. Έπειτα μίλησα με τον ίδιο, του εξήγησα το πλάνο της ομάδας και όταν ήρθε σε εμάς ήταν απροπόνητος και τώρα χρειάζεται να βρει μία ισορροπία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.